Beta testovi su postali svakodnevnica ovih godina, bilo da ih veliki studiji i izdavači igara planiraju primarno radi promocije ili ako razvojni timovi nisu sigurni u balans svojih igara i žele da dobiju veoma važne podatke od igrača širom sveta koji će za par dana igranja moći sakupiti podatke koji se ne mogu na drugi način nabaviti.  Za svega par dana nekoliko igara će dobiti besplatne beta testove, tako da ako imate nextgen konzolu ili PC imaćete šansu da isprobate neke od najboljih ovogodišnjih naslova totalno besplatno.

Battlefield 1 – Najnovija FPS igra od švedskog studija DICE će krenuti sa svojim otvorenim beta testom 31. avgusta na PC, PS4 i Xbox One sistemima (mada oni koji naruče igru pre tog datuma će dobiti raniji pristup testu). Igrači će u ovoj open beti moći posetiti ogromno pustinjsko “Sinai Desert” ratište, sa dva moda igranja, specijalnim klasama ratnika,  motorizovane mehanizacije i beduinskih konja.

Titanfall 2 – Respawn Entertaiment za Titanfall 2 sprema dva otvorena za sve i besplatna multiplayer beta testa. Prvi će biti održan između 19. i 21. avgusta sa 2 mape i 2 moda igranja. Drugi test će biti održan sledećeg vikenda, između 26. i 28. avgusta, sa svim contentom iz prvog testa i dodatnom mapom i modom. Takođe vredi spomenuti da će prvi test biti na PC, PS4 i Xbox One platofrmama, ali da drugi test neće biti dostupan na PC-u.

NiOh – Najnovija akciona igra Team Ninje je posle svog uspešnog Alfa testa iz aprila prošla kroz mnoge promene, uzimajući u obzir ogromnu količinu sugestija koju su igrači uputili ovom poznatom timu za razvoj akcionih igara. Nova verzija igre je dobila totalno izmenjen balans, optimizovane propratne sisteme igranja, punokrvni tutorijal i mnogo toga drugoga. Nova otvorena i besplatna beta NiOh-a će biti aktivna ekskluzivno na PlayStation 4 platformi između 23. avgusta i 4. septembra, a sa sobom će doneti oba nivoa iz prve bete kao i totalno novu zonu “Nakatsu” čiji prelazak će omogućiti korisnicima bete da besplatno otključaju DLC paket  Mark of the Conqueror (bolja početna oružja i malo in-game novca) kada krajem ove godine kupe punu verziju igre.