Posle dve veoma uspešne godine u kojima su napravili svoju E3 prezentaciju, Bethesda je jutros ipak rešila da malo pojednostavi stvari. Umesto konferencije u kojoj bi saznali malo više detalja o njihovim igrama, oni su rešli da iznajme veliku salu u koju su pozvali goste i novinare, ali su im umesto detaljnih prezentacija svake igre na ekranu samo pustili 30-tak minuta dugačak video snimak, koji najviše podseća na Nintendo Direct. Jedini govornik je bio direktor Zenimax marketinga Pete Hines, koji se pojavio na početku i kraju prezentacije, da bi pozdravio sve koji gledaju šou.

Bethesda E3 2017 prezentacija je pokrila sledeće najave:

  • Bethesda VR – Ova dugo najavljivana VR incijativa najzad stiže do igrača u formi dve igre – Doom VFR (Vive i Oculus) i Fallout 4 VR (Vive). Obe će tražiti da odvojite pare za njih.
  • Elder Scrolls Online – Ova MMORPG igra koja je nedavno stigla i na konzole će uskoro usrećiti igrače sa novom ekspanzijom, koja će ih prebaciti u legendarni Morrowind.
  • Creation Club – Nova inicijativa za izdavanje “premium” modova za popularne Bethesda igre (Fallout 4 i Skyrim remaster). Plaćanje modova se vrši ne direktno, već preko kupovine “kredita” na PSN/XBL radnjama.
  • Elder Scrolls Legends – Tokom ove prezentacije smo saznali da će TCG igra ESLegends dobiti ekspanziju “Heroes of Skyrim”, kao i da će uskoro stići na iOS i Android.
  • Skyrim stiže na Switch u trećem kvartalu ove godine.
  • eSports – Bethesda je najavila veća ulaganja za Quake World Championship turnir, koji će svoje finale imati na ovogodišnjoj Quakecon konferenciji.
  • Dishonored: Death of the Outsider – Dishonored ove godine dobija novu standalone ekspanziju, koja ne zahteva da imate kupljene prethodne igre!
  • The Evil Within 2 – Kultni japanski režiser video igara Shinji Mikami se ipak vraća u žanr horora sa nastavkom svog hita iz 2014. godine, koji izgleda drastično impresivnije! The Evil Within 2 će u prodaju stići u oktobru, kada ponoć otkuca u petak trinaesti. 🙂
  • Wolfenstein: The New Colossus – Još jedan veliki hit iz 2014. godine će krajem ovog oktobra dobiti naslednika. Wolfenstein: The New Colossus nastavlja priču originala, dajući šansu B.J. Blaskoviću da započne pokret otpora u opsednutoj Americi.