Activision je nedavno izazvao velike talase komentara kada su od PC igrača popularne Overwatch 2 igre (koja je za svega 10 dana uspeo da privuče čak 25 miliona igrača!) tražili da na svoj nalog povežu telefonski broj, da bi preko njega mogli da se sigurnije uloguju i zaštite svoj nalog od nedozvoljene upotrebe ili krađe naloga. Ovaj potez nije bio prihvaćen oberučke u javnosti jer ovaj vid autentikacije naloga u nekim zemljama (uključujući i Ameriku) nije podržao telefonske brojeve koji se plaćaju preko prepaid servisa. Activision je odložio ovu inicijativu za Overwatch 2, ali definitivno će probati da podrže isti ovaj sistem u svojoj sledećoj velikoj igri.

Naime, PC igrači igara Call of Duty: Modern Warfare 2 (premijera 28. oktobra) i Warzone 2.0 (premijera 16. novembra) će isto kao i Overwatch 2 igrači morati da u svoj nalog dodaju broj mobilnog telefona da bi preko njega obavili bezbedniji login.

Activision  tvrdi da ovaj sigurnosni servis sprečava igrače koji varaju da lako naprave novi nalog i nemilice se iživljavaju nad nevinim igračima tokom online okršaja, i da je ovaj sistem kritično vezan za njihov novi anti-cheat softver Richochet. Broj mobilnog telefona će jedino biti tražen kod PC igrača, konzolne verzije igre ostaju kakve jesu.