Pre dvadeset godina, svetlost dana je ugledao jedan od najvećih, ako ne i najveći survival horror serijal svih vremena. 22.marta 1996. su se po prvi put odškrinula vrata zloglasne vile koja je većinu igrača po prvi put u životu uvela u svet survival horror video igara. Igra koja je osim debelih živaca od igrača zahtevala i pozamašnu količinu sivih ćelija kako bi preživeli horor hodajućih mrtvaka i drugih mračnih sila koje su vam radile o glavi. Od tada pa do dan danas Resident Evil serijal je ostao sinonim za survival horror žanr. Za to govore i brojke, pošto su ukupno sve dosadašnje igre uspele da ostvare preko 66 miliona prodatih kopija širom sveta. Kao što već znate, Capcom je rešio da ova godina bude u duhu ove veoma bitne godišnjice, tako da očekujte Remaster verzije RE 4, 5 i 6 tokom ove godine, a uskoro nam stiže i Umbrella Corps.

Pored toga, ovjavljen je i intervju sa nekim od najvažnijih članova razvojnog tima koji su stvarali ovaj brend u proteklih 20 godina.

 

U svakom slučaju biće ovo uzbudljiva godina za Resident Evil fanove. Ekipa EmuGlx od srca čestita CAPCOM-u dvadeseti rođendan Resident Evila i jedva čekamo da vidimo kako će novi remasteri ispasti. Pročitajte sve vesti vezane za Resident Evil kao i opise skoro svih igara iz serijala u našoj Resident Evil arhivi.

Da li mislite da ćemo do kraja godine videti još neko nenajavljeno iznenađenje vezano za Resident Evil serijal? Ostavite nam vaše mišljenje u sekciji za komentare ispod! Takođe možete da se pridružite diskusiji na EmuForumu.

mainillust