2016. – godina pred nama za sada ne deluje da ima posebno jak spisak igara poput veoma ubedljive 2015. ali svakako sigurno donosi mnoštvo dugo očekivanih igara. Evo nekih igara za koje je već sada izvesno da će obeležiti narednih 12 meseci.

Uncharted 4: A Thief’s End (PS4)

2886491-uncharted-4_drake-sam-survivedKrajem 2015. Nathan Drake collection nas je podsetio na kvalitete PS3 Uncharted trilogije. Nakon ponovnog prelaženja sva tri Uncharted naslova ovog puta na PS4 u full HD rezoluciji i sa ultra stabilnih 60fps, jedva čekamo da vidimo nastavak avantura najpoznatijeg arheologa na next gen-u. Da će Uncharted 4 biti sjajna igra uverila nas je i multiplayer beta koju smo takođe igrali krajem godine. Ostaje samo da sačekamo mart kada nam napokon stiže pravi next gen Uncharted naslov – The Thief’s End.

Doom (Multi)

doomKolega Han Yolo bi možda mogao da izvede neke teorije o nesrećnom broju 3 kada su nastavci u pitanju, ali DOOM3 jednostavno nije bio DOOM. Novi DOOM će biti pravi DOOM. U to nema sumnje nakon fantastičnog E3 gameplay demoa i svih ostalih objavljenih detalja. Nakon lavine futurističkih shootera u poslednjih godinu dve jedan ovakav old school FPS je sve što nam treba u 2016.

Final Fantasy XV (PS4, Xbox One)

FFXV-1Nekada je bio zauvek odlagani Versus XIII a sada je Final Fantasy XV. Tokom prošlih par godina na ovom naslovu radilo se ozbiljno, javno, u saradnji sa fanovima. Imali smo čak i demo početkom 2015. a kompletna verzija igre i dalje nema datum, ipak poprilično smo sigurni da prvi veliki Final Fantasy stiže na next gen tokom ove godine. Igra će definitivno ili vratiti Final Fantasy i JRPG na mapu, pripremiti teren za remake sedmice, ili će sve otici nizbrdo do kraja. U svakom slučaju jedva čekamo!

The Last Guardian (PS4)

maxresdefaultAko ste makar malo pratili E3 sajam poslednjih 5 godina, kao i igračke medije poznat vam je fenomen Last Guardiana. Naslov koji je trebalo da se pojavi na PS3 još u vreme launcha konzole, nakon čega je odlagan dok nije postao vaporware, pa zatim trač o povratku iz godine do godine od E3-a do E3-a dok cela stvar nije postala running joke. A onda je Sony 2015. rešio da preseče stvar i na svojoj legendarnoj E3 konferenciji pored materijalizovanja jos par mitskih nalova (FFVII Remake, Shenmue III) učini i Last Guardiana realnim ponovo. Ove godine Poslednji Zaštitnik stiže ekskluzivno na PS4, od team ICO, legendarnih developera iz PS2 ere. Kako će se njihov neuobičajen stil uklopiti u današnje vreme ostaje da se vidi kada se ovaj naslov bude našao u prodaji i dalje nepoznatoga datuma u 2016.

Quantum Break (Xbox One)

2916109-quantum-break-time-stopRemedy Entertainment, autori Alan Wake-a i starih Max Payne igara, već godinama najavljuju svoj prvenac za Xbox One, potpuno novu igru Quantum Break. Kako PC verzije najverovatnije neće biti, definitivno se skupilo dovoljno razloga da nabavite Xbox One ako niste do sada. Ne sumnjamo da će gospodin Sam Lake napraviti ozbiljno dobru igru, posebno kada je postavka priče eksperiment sa putovanjem kroz vreme koji je pošao naopako i izbagovao timespace. Slično igri Alan Wake na Xboxu 360, Quantum Break vrlo lako može biti sytem seller naslov koji je Microsoft čekao i stiže nam već 5. aprila.

Tokom 2016. izlaze i sledeći veliki naslovi:

Horizon: Zero Dawn (PS4)
The Legend of Zelda (Wii U)
Scalebound (Xbox One)
Crackdown 3 (Xbox One)
Mass Effect: Andromeda (Multi)
Deus Ex: Mankind Divided (Multi)
Mirror’s Edge Catalyst (Multi)
Tom Clancy’s The Division (Multi)
Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands (Multi)
Street Fighter 5 (PS4, PC)
Yooka-Laylee (Multi)
Dark Souls 3 (Multi)
Dreams (PS4)
Gears of War 4 (PS4)
Halo Wars 2 (Xbox One)
Mighty No. 9 (PS4, Xbox One, Wii U)
Resident Evil Origins Collection (PS4, Xbox One)

O svim ovim igrama čitaćete na EmuGlx-u uskoro kroz najave, vesti pa i opise kada nam napokon padnu šaka. Da li vi imate neki naslov koji posebno očekujete u 2016? Podelite to sa nama u komentarima ispod ili na forumu.