Očito je prvi stage naišao na dobar prijem kod publike, pa se krenulo sa štancovanjem nastavaka. Srećom, u ovom stageu se unapredilo još mnogo toga pored naslova. Drastični rast kvaliteta serije uslovio je ipak njeno kraće trajanje. Stiče se utisak da je ova serija tek uvod u dalje peripetije Takumija i ekipe iz Speedstara.

Pošto je na kraju prvog stage-a pobeđen svako ko ih je izazvao, zaključno sa izvanrednim Takahaši Rjosukeom, Takumi i Osamdeset Šestica su stekli asasa reputaciju. Postavlja se pitanje kakav izazov postaviti Takumiju a da rezultat ne ispadne smešan. “Zaiskali ste, eve vam ga”, što bi rekli Nadrealisti. U grad podno Akine dolaze the Emperors, čuveni reli vozači sa isključivo Mitsubishi Lancer Evolution vozilima podešenim za civilnu vožnju. U trci sa jednim od njih, Takumi forsira motor preko mere na pravcu i desi se “jao Šljivo, što mi ubi auto?!” Ostavši bez Osamdeset Šestice, Takumi pada u depresiju i gubi interesovanje za život u celosti. Da ne bude sve tako crno, Bunta ne urla na njega (to ni ne bi ličilo na matorog Fudživaru) i obećava mu da će da vaskrsne legendarni Trueno. Pošto se opravka završi, Takumi na test vožnji pomalo razočarano zaključuje da je novi auto em sporiji, em teži za upravljanje. Pa zašto je onda ugrađeno “pilotsko” sedište za savlađivanje ogromne bočne sile pri skretanju, ako pretpostavimo da to nije Buntina zezancija? Izgleda da se pod haubom Osamdeset Šestice pritajio demon od motora, ali i da tek treba da se otkriju prave mogućnosti novorođenog vozila.

Napravljen je ogroman pomak u kvalitetu crteža. Likovi i dalje izgledaju kao i u prvom delu (bez udubljenja na slepoočnici), ali je upotreba boja i senki kvadratno napredovala. Crtež deluje sveže i prijatno za oko, a paleta boja je mnogo šira. Svi likovi su ulepšani, a neki i pomalo promenjeni (Rjosuke sad ima svetliju kosu, recimo). Sad grafika u ravni deluje mnogo usklađenije sa modelingom. A on je tek hepening za oči. Osim očito veće detaljnosti ubačene su i tablice pa sad svi automobili izgledaju kao da ih gledate uživo. Licenca postoji i ovaj put, doduše zasad ograničena na japanska vozila, sa izuzetkom Benca E serije. Ne verujem da su se trudili oko modeliranja a da ga ne ubace u neku trku (thats not a race car! – prim.n4l). Sve ovo obećava još veće perverzije u daljim nastavcima. Zvuk je isti samo, naravno, daleko skladniji sa grafikom. I dalje su tu autentični zvuci motora, škripa kočnica, pucanje misfiring sistema na Lan Evo III, ono divno šištanje pri šaltanju i tako to. Muzika je pomalo retro, ali se lepo uklapa. Važi isto što i u prvom stage-u (eurobeat FTW!!!) Sve ovo u zbiru čini 2nd stage znatno kvalitetnijim ostvarenjem. Sad i scene po danu izgledaju pristojno, iako se gro trka održava noću. Sve što sam rekao u opisu prvog stage-a važi i ovde. Zbog kratkog trajanja, dodato je svega nekoliko novih likova, a i oni ne mogu da se po harizmi mere sa braćom Takahaši, iako su im dorasli kao vozači. Izgleda da je ova serija samo intermeco pred “blesaurin” u trećem i četvrtom stage-u. Ako vam se svideo prvi deo, ne treba vam sugestija. Ako mislite da je prvi osrednji, pogledajte ipak i drugi. Ako ne možete da ga smislite, ni vama ne treba sugestija.

Stari likovi

Takumi i dalje suvereno vlada Akinom, ali počinje da se menja. Polako biva zaražen uzbuđenjem noćnih vožnji i sad želi da nauči više o teorijskom delu Road Racinga. Njegova veza sa Mogi pada u vodu zbog njegove nespremnosti da bude pola momka. Mislim, ko bi na to pristao? Ne odgovarajte. U drugom stage-u po prvi put se suoči sa neuspehom i vrlo ga zrelo prihvata. Stvarno za primer. Mala pizda (Č. Palahnjuk, “Zagrcnut”, citat). Neka, to samo učini da se on ubuduće više trudi da pobedi.

Itsuki je malo estetski doteran, ali je ostao isti kao u prvom stageu. Jedino što sad ima auto, ali je taj auto predmet zadirkivanja ostalih iz grupe Spedstar. Da, osim auta, Itsuki je našao i saputnicu, jedno tri puta bolju od Mogi i veza sa njom uvešće ga u svet velikih dečaka. Šta hoćete, na kraju je i Krilin našao nekog. Iketani još uvek dogovara termin za onu razmenu nevinosti sa Mako i u celom stage-u se svodi na ulogu posmatrača, a da ne pominjem i ostale iz Speedstara i Sayuki. Bude tu i malo service-a, ali ništa strašno. Braća Takahaši su već aktivnija. Iako se ne trka mnogo (a i tad pukne), Keisuke doprinosi seriji stručnim komentarima, aRjosuke već seda za volan i stuče s lakoćom čoveka od koga je Takumi izgubio. Tako on postaje najnezvaničniji prvak na Akini.

Seidži Ivaki

Nadobudni vozač iz tima Emperors. Specijalista za vožnju, ali sa manjkom smisla za taktiku, pa mu zato brat zadaje unapred spremljene simulacije. Fali mu i strpljenja i lako se iznervira, naročito ako mora da pusti nekog balavca da vodi pola trke. Naročito ako je taj klinja u matorim kolima. To ne podnosi. Ono što tek treba da sazna je da se na Akini zakoni logike pomalo krive.

Sudo Kjoiči

Jednom davno, Kjoičija je pobedio Rjosuke Takahaši i usput mu prodao par dobrih saveta. Međutim, Kjoičijev ponos nije mogao da podnese takvo obraćanje. Par godina kasnije, on se vraća kao vođa Emperors tima. Uvežban do perfekcije u reliju i kružnim trkama, Kjoiči ima nameru da ovlada drumovima Gunma okruga i da izravna račune sa Rjosukeom. Vrlo je sposoban vozač, što u kombinaciji sa odličnim Lan Evo III sa misfiring sistemom garantuje sjajan performans i na pravcu i u krivini.

Kazumi i Wataru Akiyama

Kazumi je vrlo privlačna devojka koja se nekim čudom zagleda u Itsukija. Pomenuo sam da se zakoni logike krive na Akini, zar ne? Vrlo je uzdržana, smerna i naučena na rad. Radi kao prodavačica u serijama od nekoliko nedelja bez odmora. Svaka čast, sestro. Iako ne vozi, do tančina zna redosled radnji za određene manevre, recimo drift. To je naučila kao suvozač svog brata. Uz Itsukija se klasično lepo provodi, voze se i obilaze znamenitosti, sve dok bata ne dođe.

Kazumin brat u prvom pojavljivanju presliša Keisukea. Izgleda da je Keisukeu pripala neslavna uloga da ga gazi kako ko stigne. U suštini, on je referentan protivnik i ako neko njega pobedi može da pređe na Takumija i ’86. E sad, poenta je što je Keisukea po drugi put porazila Osamdeset Šestica, samo ovaj put pojačana turboom. Navodno ovaj lik dolazi da vidi šta mu to sestra radi i da je vrati na pravi put. U stvari, samo traži nove i izazovne protivnike, a ono sa sestorm tek usput. Daleko od toga da je nedisciplinovan, samo on zna koliko se odricao da bi pojačao svoj auto. Nije dirao gume ni kočnice ni upravljač, tako da čistom veštinom uspeva da ukroti ogromnu snagu (kao da upravljate biciklom sa motorom od 500 cm3).