Treći naslov u našoj seriji C64 igara iz 2019. godine se ne može označiti kao direktan port ali idejna formula svakako je zasnovana na Canabaltu. U pitanju je bio Indy naslov (dostupan i na C64 od 2011-te godine) minimalističke strukture u kojoj se kontroliše “beskonačni“ trkač i preskaču prepreke na njegovoj pitanji dok skor sve više raste.

U Run demon run uloga beskonačnog trkača dodeljena je demonu. Tasterom za pucanje izvodi skok a moguće je i kontrolisati dužinu doskoka. S obzirom da igra pruža samo jednu šansu za napredovanje, pored smrtonosih prepreka u vidu ambisa koje trenutno prekidaju partiju, slična stvar je i sa statičnim strukturama na putanji. Neke se preskaču a neke izbegavaju kotrljaljem po tlu. Misiju napretka, mogu ugroziti i objekti  u vidu raketa ili letećih stvorenja ali koji se mogu i eliminisati vešto izvedenim doskokom. Skor se može dodatno poboljšati   kontaktom sa pravougaonicima  označenih sa uzvičnikom. Dok je lik u Canabaltu bio ograničen samo na trčanje/skakanje, Demonu je dodeljena i moć transformacije u super sonični avion. Ipak da bi se do dotične scene dosegnulo, potrebno je puno uvežbanosti i upornosti.

Grafika: 4.0 Fluidna i realistična animacija trčanja matičnog lika je prvo što zapadne na oko. Ukupna izvedba i dizajn pozadina je na zavidnom nivou.
Zvuk: 4.0  Muzička podloga je standardne SID intonacije koja tempom varira tokom napretka i čini igru uzbudljivijom.
Kontrole: 5.0 Pucanje u službi skoka + džojstik za levo i desno. Prosto i prihvatljivo prema mehanici igre.
Zabavnost: 5.0 Run demon run je jedan zaokruženi Canabalt klon koji nudi i po koji element više. Tip igre koja brzinu reakcije igrača stavlja na izazov i kažnjava momentalno ako samo malo posustane. Baš kao u starim danima i kada je megalomanski lični skor u igrama bio nadahnuće.