Svega par dana posle burne PlayStation Meeting prezentacije gde je Sony najavio dve nove PlayStation 4 konzole, igračka javnost će moći da baci pogled na daleki istok gde će se u centru Tokija održati najveći japanski sajam video igara Tokyo Games Show 2016. Kao i svake godine, pre otvaranja kapija će Sony održati svoju specijalnu prezentaciju na kojoj će prikazati svoje nove planove vezane za razvoj igračke industrije u Japanu i Aziji, kao i igre od mnogobrojnih timova koje će biti izdane u celom svetu.

Pošto se ova prezenzacija održava pre premijere par velikih japanskih igara, na njoj ćemo verovatno imati priliku da vidimo ne samo najave totalno novih igara, već i nove marketinške snimke od igara kao što su Persona 5, NiOh i Final Fantasy XV. Naravno skoro sigurno ćemo dobiti i nove poglede na dugo očekivane igre koje neće skoro izaći u prodaju kao što su Ni No Kuni 2, Ace Combat 7, Dragon Quest 11, Kingdom Hearts, pa možda i Final Fantasy 7 rimejka. Pored igara, ovo će nam biti i šansa da pogledamo rad nove PS4 Pro konzole kao i verovatno nove VR igre za PlayStation VR platformu.

Redakcija EmuGlx-a će pratiti dešavanja sa ovog velikog sajma igara i preneti sve velike novine koje tamo budu predstavljene.