Godinu za godinom, Američki developer video igara Blizzard nastavlja da širi svoj uticaj preko cele planete zemlje davajući svojoj armiji fanova ne samo nove video igre da ih zabavljaju već i mesto gde se najverniji fanovi mogu okupiti. Ovogodišnja Blizzcon konvencija je opet dočekala par desetina hiljada fanova sa širokim spektorm prezentacija, turnira i mogučnošću da posetioci direktno od developera čuju novine o igrama i njihovom razvoju. Naravno najpopularniji deo konvencije je ceremonija otvaranja na kojoj se tradicionalno otkrivaju najbitnije informacije o projektima koji će uskoro stići u javnost. Krenimo redom.

Igra sa kartama za PC, tablete i mobilne telefone Hearthstone će sledeće nedelje dobiti novi Arena mod, dok timska FPS igra Overwatch stiže sledećeg proleća ne samo na PC već i na PlayStation 4 i Xbox One konzole. Iznenađenje je i što Overwatch neće biti F2P (free to play) iako se Blizzard po svim nagađanjima javnosti sprema da u ovoj igri koristi sistem nadogradnje sadržaja sličan onom iz popularnih besplatnih MOBA igara. Prikazan je i launch trailer za novu StarCraft II ekspanziju Legacy of the Void. Za kraj prezezentacije je ostavljen Warcraft. Nova WOW ekspanzija Legion dobila je odličan CGI trejler, a pored njega prikazan je i dugo čekani trejler za holivudsku filmsku adaptaciju Warcraft-a koju predvodi režiser Duncan Jones (Moon, Source Code).

Sve u svemu ako ste fan Blizzardovih igara, u narednih godinu dana ćete imati prilike da se dobro zabavite ispred ekrana ne samo vašeg kompjutera, tableta i televizora, već i bioskopskog platna.