It’s that time of the year again! Najveći Evropski sajam video igara Gamescom se ove godine odigrava dosta bliže E3-u nego ranijih godina, što je dovelo do nekoliko značajnih izmena u njegovoj formi, ponajviše od strane Sony-a koji je odložio svoj media pressconf na Paris Games Week [naravno, ostaju uveliko prisutni na Gamescom showfloor-u]. To je dalo šansu Microsoftu da na ovom eventu ugrabe veći spotlight. Pored MS presscofa koji ce biti posećen i od strane naše EmuGlx novinarske ekipe, ovogodišnji Gamescom će takođe ostati zapamćen i po pres konferenciji Blizzard-a na kojoj možemo ocekivati najavu nove WOW ekspanzije kao i ogromno prisustvo Square Enix-a koji ce na sav glas hteti da prezentuje Final Fantasy XV.

Redakcija EmuGlx-a će, baš kao i prošle godine, tokom ovog Gamescom-a opet imati direktan pristup mnogim developerima i igrama koje još nisu izašle u prodaju, tako da u narednim danima definitivno možete očekivati detaljne izveštaje o mnogim igrama koje će se pojaviti do kraja godine i dalje. Imaćemo kao i uvek detaljne reportaže sa konferencija, vesti sa showfloor-a, kao i interview-e sa mnogim developerima.

I ove godine za vreme konferencija okupićemo se i na EmuGlx Chat-u preko browsera ili IRC [#EmuGlx@irc.newnet.net].

Microsoft pressconf – 4. avgust @ 16-17h
EA pressconf – 5. avgust @ 9:30-11h
Blizzard pressconf– 5. avgust @ 12-13h
Nordic Games pressconf – 5. avgust @ 12.30h
Square Enix – Active Time Report Final Fantasy XV Live Stream – 5. avgust @ 18h

Na EmuForumu u ovom threadu mozete slobodno raspravljati o vestima i dogadjajima koji ce izaci pre, tokom i odmah posle Gamescoma. Par vec sada poznatih vesti:

– MS će predstaviti više informacija o Quantum Break, Crackdown i Scalebound igrama
– Mercury Steam ce najaviti novu igru [sf?]
– Piranha Bytes će najaviti SF action RPG “Elex”
– Guerilla Games će objaviti više informacija o Horizon Zero Dawn-u
– Dark Souls III će biti playable
– Mafia III će biti najavljena
– MGSV će biti playable
– velika DLC expanzija za Dying Light će biti predstavljena javno [ogromna nova zona + vehicles]
and much more…