Imali smo priliku da oprobamo ovu online team multiplayer igru u zatvorenom beta testu. Beta test je trajao 4 dana i, Bogme, lepo smo se naigrali za tako kratak period. Da ne dužimo, Crash Team Rumble je vrlo zabavna multiplayer igra koju možete igrati sami ili sa prijateljima u timu (dokle god svako ima svoju konzolu).

Ali, iako smo se dobro zabavili, zabrinuti smo za budućnost ovog naslova.

Ne, Crash Team Rumble nije rimejk Crash Bash-a

Ako ste mislili da će ova timska igra ličiti na Crash Bash iz 2000, zaboravite. U pitanju je 4 na 4 igra gde se trkate ko će pre skupiti 2,000 (1,000) Wumpa voćki. To je to! To je jedini mod u igri. Imate nekoliko mapa i nekoliko likova i trebate da skupite što više voćkica i da ih stavite u banku svog tima. Skupljajte voćkice tako što prođete kroz njih, uništite kutije ili ih ukradete od drugih igrača pre nego što ih oni odnesu u banku.

Komande su odlične. Igra radi u stabilnih 60 fps-a kako na PS5, tako i na PS4 konzolama. Nismo imali diskonekcija niti ikakavih problema za vreme bete. Doduše, matchmaking system nas je često sparivao sa igračima koji su bili mnogo viši level, ali oprostićemo developerima pošto je ipak u pitanju beta.

A ja baš ne volim da skupljam stvari? Jel mogu nešto drugo?

Za ovaj beta test, pridružio mi se dragi prijatelj koji uopšte ne voli igre kao što su Crash Bandicoot (Platforme). Međutim, pošto je ekspert u Dota 2, vrlo lepo se snašao tako što je ometao protivnički tim i onemogućavao im da stave voćkice u Banku. Na ovaj način apsolutno smo dominirali dobar broj mečeva. Uspeli smo čak da dobijemo većinu igara protiv mnogo iskusnijih igrača (mi smo bili level 3 a igrali protiv level 15-20 igrača). Od pet likova koji su dostupni za vreme beta testa, postoje dva sakupljača (Crash i Tawna), jedan ometač (Dingodile) i dva boostera (Coco i Cortex). Svaki lik se drugačije igra i svaka uloga treba da se fokusira na određeni zadatak.

Iako Dingodile može da skuplja Wumpa voćkice kao i svi ostali, dosta je sporiji a jedva ume da skače. Ali zato udara protivnike kao kamion! Crash može da utrči i da ometa protivnički tim ali pošto mu je slab napad, teško ćemu biti da uradi išta značajno. Ali zato može brzo da pobegne i skoči najviše od svih ostalih likova, a da ne spominjem što može više voćkica da preda odjednom.

Booster likovi kao Coco i Cortex su nešto između. Mogu i da skupljaju i da ometaju druge igrače ali su najefikasniji kada čuvanju teritorije.

Idi ti na A, a ja ću na B!

Kada počne runda, prvo što svi treba da urade je da jurišaju na dragulj platforme (Gem platforms) i osvoje ih za svoj tim. Mape imaju 2-3 seta ovih platformi i potrebno je da jedan igrač iz tima skoči na svaki dragulj u setu i sačuva ih od protivnika. Ako uspete ovo da postignete, vaš tim dobija dodatnih 40%, 70% ili 100% boost na svo Wumpa voće koje sakupite u narednoj minuti. Poželjno je za tim koji ima manju prednost sa draguljastim platformama da više ometa protivnike dok opet ne bude prilika da se platforme osvajaju.

Osim ovoga, na svakoj tabli su razbacane i relikvije. Ako sakupite nekoliko njih i ubacite ih u posebne banke možete omogućiti sebi i svom timu kratke power-up pogodnosti. Pretvorite se u lopte, ogradite svoju ili protivničku bazi ili svi zajedno sakupite 30 i prouzrokujte meteore da padaju s neba.

Sve ovo može preokrenuti tok mečeva i imali smo par prilika gde smo pobedili/izgubili za samo par voćkica.

Live Service igra… Ajoj!

Kao što ste mogli da pretpostavite, Activision planira da Crash Team Rumble bude igra koja će se igrati (i zarađivati pare) bar neko vreme. Igra, naravno, ima battle pass a sasvim je moguće da će se kasnije dodati i cash shop.

Očekujte očekivano: Skinovi (stvari koje želimo) kao i muzika, emoticons, ruksaci, šeširi (stvari koje ne želimo). Međutim, igra neće biti free-to-play, što znači da treba da platite i ulaz i piće.

Super zabava ali malo smo zabrinuti…

Iako smo se odlično zabavili tokom bete, vrlo smo zabrinuti za budućnost ove igre. Team Rubmle igre su zabavne ali nemaju tu kompleksnost koju imaju slične igre kao što je Rocket League, Dota 2 ili League of Legends.

U samo nekoliko rundi, prijatelj i ja smo uspeli da ukapiramo gotovo sve što nam je bilo potrebno kako bi efikasno igrali.

Po našem mišljenju, Crash Team Rumble će morati da dodaje nove igre i modove kako bi ostao relevantan. U protivnom, bojimo se da će igra otići u zaborav posle drugog battle pass-a, baš kao i Dragon Ball: The Breakers.

Sve u svemu, radoznali smo da saznamo kakva će igra biti kad bude izašla 20. Juna 2023.