Digital & Entertainment festivals“ sa ponosom najavljuje prvi Games.Con festival – veliki i dugo očekivani praznik za gejmere, jutjubere, kosplejere i sve ostale ljubitelje modernih vidova zabave!

Od 25. do 27. novembra u Hali 2 Beogradskog sajma, Games.con će okupiti i suočiti najbolje domaće predstavnike u elektronskim sportovima, kao i sve one željne dokazivanja koji bi da se u njihovom društvu nađu. Snagu će odmeravati u trenutno najpopularnijim kompjuterskim igrama kao što su „League of Legends“, „DOTA 2“, „Counter-Strike: Global Offensive“ i naravno „World of Tanks“, koji je u našoj zemlji naišao na zavidan broj obožavalaca.

Za one koji pored tastature i miša preferiraju džojstike biće prilike da pokažu svoje umeće u PlayStation 4 turnirima, takođe u najzastupljenijim naslovima – „PES 2016“, „FIFA 2016“, „NBA 2k16“, „Mortal Kombat“ i „Tekken“.

Poseban akcenat u domaćoj sferi kompjuterske zabave biće stavljen na naše najpopularnije „strimere“, zvezde YouTube-a čije doživljaje u svetu kompjuterskih igara prate stotine hiljada obožavalaca. I oni će, shodno reputaciji, morati da međusobno odmere snage u nekoj od „disciplina“.

Svoja borilišta imaće i ljubitelji društvenih i kartaških igara, kao i generali minijaturnih metalnih armija iz „Warhammer“ univerzuma. Od večno stresnih „Monopola“ i „Rizika“ do spektakularnih duela u „Magic: The Gathering“ i „Yu Gi Oh!“, takmičari će svima pokazati zašto takozvane tabletop zanimacije u svetu zavređuju podjednaku pažnju kao i njihovi on-line „potomci“.

Uz najočekivanija takmičenja Games.con takođe priprema veliki broj drugih zabavnih sadržaja, od defilea domaćih umetnika cosplay-a i zanatskih veština do prvog domaćeg turnira u Oculus Rift igrama i turnira IT majstora u overklokovanju procesora.

Među događajima će se svakako istaći i sajam stripa sa najnovijim izdanjima iz sveta devete umetnosti, gostujućim piscima i crtačima, kao i tribinama i predavanjima na temu stripa.

Games.com će konačno pružiti „glavni štab“ domaćoj gejming sceni koja je u poslednjih nekoliko godina pokazala izuzetal potencijal na najvećim evropskim i svetskim turnirima, ali kao što gejmeri i sami znaju, za najbolje rezultate igra mora da se podigne na najviši nivo.

Zato Vas u Hali 2 očekujemo u najboljem izdanju – jer levelovati se mora!