1995. godine SEGA je najavila potpuno napuštanje Mega Drive 2 platforme i preorijentisanje na razvoj Saturn sistema, što se kasnije pokazalo kao greška. Nintendo je uspeo da iskoristi nedostatak ozbiljnog rivala i u periodu od 1995-1997. godine stvori nekoliko fenomenalnih igara koje su prodaju njegove konzole (SNES) podigle u nebesa. Međutim, čak i tokom faze izumiranja SMD2 pojavilo se nekoliko igara koje na najbolji način demonstiraju šta sve ova konzola može. Kao što je Super Mario Bros. 3 prikazao svu snagu NES-a, ili Final Fantasy IX izvukao sve potencijale iz PSX hardvera, tako je i Comix Zone jedna od retkih igara koja koja izvlači gotovo svu snagu iz 16-bitnog hardvera ove popularne mašine.

Skeč Tarner je profesionalni crtač stripova. Jedne olujne večeri dok je završavao svoje najnovije delo, njegov antijunak sa papira (Mortus) je iznenada oživeo i ubacio Skeča u sopstveni strip. Da bi mogao da ostvari svoje snove o vladavini svetom, Mortus mora da ubije svog kreatora, a njegova jedina nada za spas je dobro poznavanje borilačkih veština i smisao za rešavanje logičkih problema.

Comix Zone - Password

Ovako počinje jedna od najoriginalnijih igara u novijoj istoriji igara. Dakle, igrač je u ulozi Skeča čiji se cilj svodi na puko preživljavanje do konačnog obračuna koji će odrediti sudbinu sveta. Međutim iako je ova igra po žanru skrolujuća tabačina u Comix Zone-u ne postoje klasični nivoi. Umesto toga, igrač se kreće kroz stranice stripa na kojima ga obično čeka nekoliko protivnika i poneki interesantan logički zadatak za rešavanje. Nivoa, ima ukupno 3, a svaki od njih je podeljen na dva dela. Posledica ovakve koncepcija igre je nelinearnost: posle uspešno savladane scene često će vam biti ponuđen izbor puta, što značajno povećava rok trajanja igre. Doduše, kojim god putem da krenete kraj nivoa će biti na istom mestu, ali su programeri ipak u igru ubacili 2 završetka od kojih je samo jedan pravi.

Skeč je izuzetno pokretljiv i poseduje izvanredan arsenal udaraca za efikasno umlaćivanje protivnika, koji su izuzetno žilavi, pa borbe sa njima često više podsećaju na sukobe u Vs tabačinama nego na klasične skrolujuće igre. Uopšte, neprijatelji prikazuju zavidan nivo inteligencije, izbegavaju udarce, stalno menjaju način napada i sjajno se brane ako pokušavate da ih pobedite uvek na isti način. Zbog toga je kombinovanje raznih udaraca zaista neophodno. To je svakako sjajna osobina igra, jer borbe nisu sterilne kao u Final Fightu ili čak u Streets of Rage serijalu, već su sjajno iskustvo, slobodno se može reći na nivou fenomenalnog Super Double Dragona za SNES. Na sreću, Skeč nije usamljen jer će ga tokom avantura pratiti devojka Alisa koja će vas često upozoravati na opasnost ili upućivati na rešenje logičkih problema, koji su da ponovimo, vrlo interesantni. Od pomoći su naravno i oružja (granate, bombe i noževi), ali i pacov koji vrlo efikasno eliminiše protivnike ženskog pola, a često je neophodan u rešavanju određenih problema. Skeč poseduje skroman inventar u koji može da smesti maksimalno 3 predmeta (u njega se računa i pacov koga morate da prenosite iz scene u scenu), pa je preporučljivo da oružje koje pronađete ne čuvate dugo. Vrlo interesantno je rešena energija glavnog junaka. Pored toga što je gubi kada ga protivnici udare, Skeč je troši i prilikom uništavanja čvrstih predmeta, što je nekada neophodno za dalje napredovanje. Kako imate samo jedan život, svako upadanje u provaliju značiće game over, ali za svaki uspešno završeni nivo dobićete i po jedan continue što će biti propraćeno simpatičnom animacijom (znači, dolazak na 3 treći nivo, znači da ste zaradili još 2 pokušaja)

Comix Zone Night of The Mutants

Tehničke karakteristike su naprosto izvanredne. Likovi i nivoi su sjajno nacrtani i animirani, tako da retko koja igra za SMD2 može da parira Comix Zone-u. Nivou su izuzetno maštoviti zamišljeni i odvijaju se na raznoraznim lokacijama, od perefirije grada i kanalizacije, preko hrama u visokim planinama i brodogradilišta. Ponavljanje sličnih lokacija je apsolutno isključeno. Ni zvuk ne zaostaje. Efekti su kvalitetni i propraćeni tipičnim stripskim slovima (smack, pow i sl.) što izgleda jako lepo. Muzička podloga nije na vrhunskom nivou, ali postoji nekoliko lepih tema.

U svakom slučaju, Comix Zone je dragulj među igrama za Mega Drive 2 zbog svih svojih karakteristika. Ako tražite nešto više od klasične borilačke igre, ovo je pravi izbor. Lepa pričica i inovativan pristup preporuka su za sve igrače.

Grafika: 5.0 Likovi i pozadine zaista stvaraju iluziju stripa. Čak se ni nedostatak boja na ekranu mnogo ne primećuje, a i animacija je izuzetno brza
Zvuk: 4.5 Svaki vaš udarac i pokret je propraćen odgovarajućim efektom, a muzička podloga ima u svom sastavu nekoliko lepih tema koje možete preslušavati iz jukeboxa
Kontrole: 5.0 Skeč poseduju ogroman broj poteza, dostojan čak i junaka neke moderne Vs tabačine
Zabavnost: 4.5 Comix Zone ima sve što treba da čini jednu fenomenalnu igru osim dužine. Nažalost, 3 nivoa su za ovako lepu igru suviše malo