Nakon poslednje World of Warcraft ekspanzije, Warlords of Draenor, stvari se nisu odvijale u korist Blizzard-a. To je bilo okarakterisano kao najgori izlazak neke WoW ekspanzije do tada. Problemi sa serverima, lag u igri koji je bio jednsotavno neprihvatljiv, kao i mnoge druge stvari koje su oterale čak preko dva miliona standardnih igrača koji su bili uz World of Warcraft od početka. Nakon najave nove, Legion ekspanzije, Blizzard je obećavao da se neće ponoviti isti problemi, da su naučili na svojim greškama i da će ponovo pridobiti poverenje igrača.

Kada bismo zažmurili i na sve tehničke probleme koje je Warlords of Draenor imao, ekspanzija prosto nije ispunjavala očekivanja igrača, premalo sadržaja ih je teralo. Nakon nekog vremena, niko u igri nije imao šta da radi, vrteli smo se oko istih raidova i radili ih iznova i iznova bez bilo kakve poente. Pre nekoliko meseci, Blizzard je polako počeo da priprema teren za Legion ekspanziju. Zakrpe su izbacivane češće nego obično, polako su počeli da ubacuju novi sadržaj i pokazali igračima makar deo onoga što pripremaju za 30. avgust. Napokon su počeli da vraćaju stare igrače, a i sjajnim idejama pridobiju one koji nekim čudom nisu ušli u čarobni svet World of Warcrafta. Pored svega toga, novim “tehnologijama” su uspeli da izbegnu strašna pucanja servera čak i u prvim minutima nakon što je Legion lansiran. Novo segmentisanje populacije na istom serveru je dosta pomoglo u tome, rasteretilo ih, a igračima obezbedilo stvarno lepo iskustvo čak i u prvoj noći.

WoW Legion (2)

Legion je ekspanzija koja donosi apsolutno najviše promena do sada. Kako po strukturi klasa, razvijanja likova, tako i po redefinisanju nekih posebnih rasa i klasa usko povezanih sa njima. Ceo sistem je za nijansu pojednostavljen usled ubacivanja novog Artifact oružja i setova opreme koji sami po sebi donose specifične klasne bonuse. Za neke izgleda kao da su sve klase skresane, ogoljene od nečega po čemu su bile poznate, ali sve je to urađeno sa ciljem da se napravi bolji balans i da se osveži core gameplay, da ovo ne bude samo još jedna ekspanzija koja će trpati stvari na gomilu bez sređivanja postojećeg.

Sa Warlords of Draenor, glavni problem je bio manjak sadržaja, tako da je Blizzard, možda čak i prenatrpao stvari koje možete raditi u novoj ekspanziji. Prvi utisci su skroz pomešani, nekima se sviđa, dok neki jednsotavno misle da je overkill, ali od viška glava ne boli a ni sami ne znamo koliko je potrebno do sledeće ekspanzije, tako da u ovom slučaju, višak sadržaja je uvek bolji nego manjak. Zone koje su ubačene su lepo osveženje u igri, ali posle ovoliko godina i mnogo ekspanzija, predela i poznatih mesta, nekako je teško da budemo oduševljeni njihovim izgledom. Iako nove, sve izgleda kao da je već viđeno, što i ne treba da čudi uzevši u obzir koliko je igra dugo na tržištu. Na kraju, služe svrsi, predstavljaju novi, neposećeni sadržaj za igrače, tako da smo ipak zadovoljni.

Ipak, najveća promena je dinamično skaliranje svih regija po vašem levelu, što je sjajno. Više ne morate da lutate u neku daleku oblast kako biste našli protivnike svog nivoa, već će vam sve biti tu. Svi protivnici će se jednostavno prilagođavati vašem levelu  i u svakom trenutku možete da napredujete sa svojim herojem. Tu je i novi faction-tagging mobova, gde je potrebno samo da udarite moba koji su već načeli vaši prijatelji iz frakcije, kako biste dobili experience i loot.

Za sada ovo što Legion nudi je nešto najbolje šta se desilo World of Warcraft igri. Ipak je prošlo samo par dana i pravo igranje je tek ispred nas. Blizzard nam je dao rok od mesec dana da izlevelujemo svoje heroje, kako bismo mogli da uskočimo u prvi novi Raid – Emerald Nightmare koji je zasnovan na već svima dobro poznatoj tematici Emerald Dreama. Pored sjajnih PvE sadržaja koji nas očekuju u budućnosti, jedva čekamo i PvP sa redizajnom klasa, skillova i abilitiesa. Taj deo igre će skoro sigurno doživeti najveće gameplay promene zbog unosa novih elemenata.

WoW Legion (3)

Legion je neočekivano lepo startovao, dobar deo igrača je i više nego zadovoljan, a stabilnost servera daje mogućnost da apsolutno svi uživaju u igri. Sve novine su prihvaćene poprilično dobro od strane starih igrača, a pružaju odličnu mogućnost i za nove, koji još razmišljaju da krenu u “WoW nolifer” avanturu. Iako smo proveli samo desetak sati igrajući je, dovoljno je reći da je ispunila naša očekivanja, a za detaljni opis, ostanite uz nas narednih sedmica!