Reli igre postoje praktično od kada i same simulacije vožnje. Najzahtevnja auto-moto disciplina bila je inspiracija mnogim kako WRC licenciranim tako i raznim drugim izdanjima, od arkadnih zabavnih SEGA Rally igara do ultra strogih Richard Burns simulacija. Dirt serijal počeo je svoj put kao blago arkadniji spinoff Colin McRae relli serijala nakon što su se autori iz Codemastersa oprostili od legendarnog vozača 2007. godine. Nakon toga Dirt serijal je sa sledećim nastavcima nastavio u totalno arkadnom pravcu sve dok novi spin off Dirt Rally iz 2015. nije vratio fokus na full on simulaciju. Originalno izdat kao PC ekskluziva, ovaj ultra realistični simulator relija ostvatio je popriličan uspeh i na konzolama, pa tako posle kratke pauze u vidu opet arkadnijeg Dirt 4 iz 2017. sada napokon imamo pred nama i dugo čekani pravi nastavak Dirt Rally-a.

Dirt Rally 2.0, očigledan tribute na Colin McRae Rally 2.0, je u suštini veoma sličan izdanju iz 2015. godine, samo ovoga puta više podseća na video igru. Tu je malo složeniji mod karijere i više izazova sa kojima se možete baviti ali tek nakon što masterujete samu reli vožnju. Baš kao i prošli put, za standardne reli trke WRC licence nema ni u najavi, ali za Rallycross disciplinu tu je ponovo FIA licenca, što iskreno sumnjamo da će obradovati bilo koga osim fanove ove ekstremne reli pod dicsipline.

Endžin je identičan kao u prethodnom delu ali staze smeštene u Argentini, Autraliji, Novom Zelandu, Poljskoj, Španiji i USA su skroz nove, i baš kao i prošli put – skroz izmišljene. Lepo je što su se autori makar potrudili da te fantazijske staze dizaniraju smisleno, jer koliko god je generator staza u Dirt 4 ponekada umeo da napravi izazovne i sveže staze, ipak se vidi razlika kada raspored krivina kreira čovek a ne algoritam. Inovacija u 2.0 izdanju je donekle promenjeno vreme, odnosno vremenski uslovi koji ovoga puta više utiču na podlogu i fiziku vožnje. Takođe samo trošenje staze je više izraženo, autori tvrde da postoji 100 slojeva svake podloge koji se mogu degradirati.

Naravno vožnja je hardcore kao i pre, nema nikakvih premotavanja, ili bilo kakvih olakšica, što može da bude izuzetno frustirajuće u nekim trkama koje traju i preko 10-15 minuta, kada pred kraj napravite samo jednu sitnu grešku koja će vas koštati kompletnog restarta. Jedini način na koji je 2.0 verzija navodno pristupačnija početnicima jer nova mogućnost spuštanja nivoa veštine kompjuterskim protivnicima. Na ovaj način čak i ako pravite po neku grešku nećete uvek biti zakucani na dno tabele. Za uspeh na normalnom nivou težine ili nedaj bože većim potreban je pre svega dobar volan i pedale. Iako igra ima podršku za gamepad na istom teško da ćete išta uspeti da postignete niti da imate smislen osećaj reli vožnje, Dirt Rally jednostavno ne prašta. Samo uz maksimalnu koncentraciju, mogućnost da brzo vizualizujete najave co-drivera, ili jednostavno naučite staze napamet kao pesmicu, možete očekivati neke rezultate. U surptnom sledi mukotrpan trial and error zbog koga su mnogi iskusni new age novinari Dirt Rally još u originalnom izdanju nazvali Dark Soulsom reli simulacija.

Ultra detaljna podešavanja vozila pre svakog stage-a su neophodna, a Codemasters očekuje da znanje imate od pre. Takođe igra očekuje od vas da znate pravila Rally Crossa i neće gubiti vreme da vam ih pojasni. Doduše najavljeno je da će tutoriali biti dodati u igru nakon launcha, kao i mnogobrojni unapred isplanirani DLC-ovi koji sadrže legendarna reli vozila koja će biti dodata. Spisak automobila u igri nije loš ali kao i u svim dosadašnjim Codemasters relijima fokusira se više na prošla vremena i izbegava aktuelne WRC modele i timove. Tako da ako ste fan pravih današnjih reli takmičenja najvišeg nivoa, u ovoj igri nećete naći ništa slično… ali hej tu je Golf dvojka!

Ipak kao novina tu je Modern Rally GT grupa koju čine veoma jake moderne mašine sa pogonom na zadnjim točkovima tipa Porsche 911, Ford Mustang GT4, Aston Martin V8 Vantage i još par sličnih modela koje nikada ne bi povezali sa reli vožnjom, i to sa razlogom, jer pored njih čuvena divlja B grupa deluje pitomo. Vožnja mašine od preko 500 konja sa pogonom na zadnjim točkovima po snegu, ledu, blatu i drugim klizavim podlogama predstavlja vrhunac ludila i najveći mogući test živaca.

 

Online multiplayer je katastrofalno loše osmišljen i još gore organizovan tako da najbolje ni ne pomišljajte na isti osim ako vam singleplayer iskustvo nije ponudilo dovoljno frustracija. Samo 8 igrača može ući u lobi dok ostala mesta popunjava AI često i razdvajajući kompletno žive igrače po grupama. Takođe nikakav filter za nivo iskustva ne postoji. Zaista deluje kao da su multiplayer komponentu autori dodali u igru reda radi.

Uz dobar volan i izuzetno mnogo vremena Dirt Rally 2.0 može biti prijatno single player simulacijsko iskustvo, ali nikako nije igra za svakoga. U pitanju je naslov samo za ljubitelje hardcore simulacija težih od stvarnosti, jer realno ako masterujete ovu igru na najvećem nivou težine pokušajte da se prijavite za WRC, dobre su šanse i da ga osvojite.

Dirt Rally 2.0 (PC)
  • 8.5/10
    EmuGlx Score - 8.5/10
8.5/10

Finalni utisci

Visoka ocena za Dirt Rally 2.0 dolazi pre svega iz visokog kvaliteta simulacije i sjajnog originalnog endžina koji je dodatno ispoliran. Korak napred ka tome da Dirt Rally bude igra a ne samo simulator je napravljen ali skromno. Bez obzira na to i dalje je u pitanju je naslov samo za najupornije hardcore fanove simulacija. Ako nemate dobar volan i živce od čelika ni ne razmišljajte o ovome.