Dolazak veoma dobro realizovane nove TV serije The Witcher na naše televizore nije samo probližio ovu populanu franšizu novim gledaocima, već je dalo razlog hiljadama fanova video igara da se vrate nazad na Kontinent nastave avanture Geralta od Rivije u igri The Witcher III: Wild Hunt.

Najbolji primer ovoga se mogao videti prošlog vikenda na Steam-u, gde je čak 70 hiljada fanova upalilo ovu visoko-nagrađivanu RPG igru, . Da bi iskoristili rast popularnosti Witcher franšize odmah posle premijere Netflix-ove TV serije, developeri iz CD Projetk Red-a su odmah aktivirali svoj marketing i ponudili sve svoje igre (sa ekspanzijama) po velikom popustu, a Witcher 3 je takođe stigao i kao jedna od besplatnih igara unutar Xbox-ovog Games with Gold servisa.

Netflix TV serija je brzo po svojoj premijeri postala jedna od najgledanijih serija u svetu, što joj je omogućilo da odmah dobije potvrdu za 2. sezonu koja će biti emitovana početkom 2021. godine. A što se igara tiče, CD Projekt Red je potvrdio da su potpisali novi ugovor sa piscem Witcher knjiga, čime su ne samo potvrdili da su zainteresovani za nove projekte smeštene u ovom univerzumu, već su takođe i dobili nova prava i mogućnosti preko kojih će praviti mnogo ambicioznije projekte.

The Witcher III: Wild Hunt je pored PC, PS4 i Xbox One sistema odnedavno stigao i na Nintendo Switch hibridnu konzolu.