Posle predstavljanja nove verzije engine-a Source pre par godina u naslovima DOTA 2 i Half-Life: Alyx, developeri iz Valve-a su najzad prikazali kako će unaprediti vizuelni izgleda i gameplay opcije svoje najpopularnije igre Counter-Strike koja i posle svih ovih godina i dalje uspeva da povećava broj aktivnih igrača.

Counter-Strike 2 će biti zasnovan na Source 2 engine-u koji omogućava mnogo realističniji rendering objekata, materijala, osvetljenja i specijalnih efekata, ali vizuelne izmene neće biti jedina novina u ovom dugo čekanom nastavku. Kod za online igranje će biti nadograđen novim sistemom praćenja poteza igrača koji će eliminisati fiksni “tick rate” i omogućiti da se serveri i igrači brzo sinhronizuju sa 100% pravilnim položajima i potezima igrača bez lag-a.

A sam gameplay će dobiti značajnu izmenu sa premijerom potpuno 3D modelovanog efekta dimnih granata koji će se automatski prilagoditi obližnjoj geometriji. Ali novinama  tu nije kraj, jer će efekat dima moći dinamično da se menja prolaskom metkova ili eksplozijom granata. Ova primena će dramatično promeniti način korišćenja dimnih bombi, koje su u svim ranijim CS igrama uspevale da zaustave direktne okršaje online igrača sa dimnom zavesom koja nije mogla da se ukloni.

Rana verzija Counter-Strike 2 igre je ovih dana bila testirana od strane profesionalnih igrača i influensera, a prvi javni test će biti održan već ovog leta. Više detalja o ovom testu možete pronaći ovde. Puna verzija igre će stići kao besplatna nadogradnja na Counter-Strike: Global Offensive i automatski će promeniti vizuelni prikaz mnogih mapa ove popularne multiplayer i eSports igre.