Bez ikakvog preterivanja se može reći da je No Man’s Sky ove godine imao najveći uspon i pad popularnosti koji bilo koja igra može doživeti. Pre premijere ovaj naslov je važio za jedn od najambicioznijih ikada napravljenih, a posle premijere javnost i novinari su se obrušili na No Man’s Sky bez ikakve milosti, napadajući mnogobrojne tehničke probleme, mali broj gameplay aktivnosti, kao i nedostatak brojnih stvari koje je tim obećao da će biti deo igre tokom marketinške kampanje. Ovaj pritisak javnosti je nažalost bio toliko jak da je izazvao pojavu redovnih pretnji celom timu koji je razvio igru, što je dovelo do stanja da se Hello Games-a na čelu sa direktorom igre Shawn Murray-om totalno povuče sa socijalnih mreža i zatvore u totalnom modu tišine dok su radili na rešavanju problema koji su mučili javnost.

Posle devet nedelja bez ikakvih komentara i nekoliko softverskih zakrpa koji su rešili razne početne tehničke probleme, tim iz Hello Games-a je najzad izašao iz svoje izolacije i najavio svoje planove oko prvog velikog dodatka koji će stići u No Man’s Sky. Naime oni trenutno rade na “Foundation Update” zakrpi koja će biti prva u nizu dodataka koji će proširiti gameplay elemente igre. Ovaj patch će dodati mogućnost pravljenja baza na planetama, a u bućnosti će ovaj segment igre (kao i mnogi novi sistemi) biti dosta proširivani.

Hello Games se takođe obratio javnosti time što su izjavili da su veoma jasno čuli sve impresije koju su javnost i novinari postavili na Internet i da vredno rade da povrate poverenje igrača koje su imali pre premijere igre. Ostaje da vidimo kako će se nastaviti saga o No Man’s Sky igri, ali za sada definitivno možemo očekivati da će maleni tim koji radi na na ovom kontraverznom naslovu nastaviti da izbacuje dodatne zakrpe pune raznoraznih novina.