Ubisoft zajedno sa Xbox i ESL-om, najvećom svetskom internacionalnom eSports organizacijom, najavljuje Tom Clancy’s Rainbow Six Pro Ligu, globalno takmičenje koje će početi u prvoj nedelji marta ove godine. Nova liga obeležava Ubisofovu i ESL-ovu posvećenost i direktnu podršku Rainbow Six Siege zajednici. Liga će ponuditi uzbuđenje i neizvestnost učestvovanja u jednom takmičenju, kako običnim tako i kompetitivnim fanovima.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege je stvoren sa takmičenjima na umu.” rekao je Xavier Marquis, kreativni direktor TC Rainbow Six Siege igre. “Uzbuđeni smo da otpočnemo partnerstvo sa ESL-om na radu lige za Rainbow Six. Fanovi će moći da se takmiče i uživaju u igri koju vole.”

Prva sezona Tom Clancy’s Rainbow Six Pro Lige će imati svoju premijeru na Intel Extreme Masters događaju u Katowice – Poljskoj, četvrtog marta ove godine. Biće odigrano osam mečeva na ovom evropskom takmičenju, dok će takmičenja u Severnoj Americi otpočeti kasnije tog meseca na Xbox platformi.

Prva Sezona TC Rainbow Six Pro Lige će imati $100.000 nagradni fond i podržavaće takmičenja širom Evrope i Severne Amerike. Na kraju svake sezone, najbolje plasirani timovi iz Evrope i Severne Amerike imaće međusobni okršaj na događaju koji će se prenositi uživo i boriće se za $50.000 nagradni fond. Finale će biti održano kako za Xbox tako i za PC timove.

Više informacija možete naći na www.rainbow6.com/ProLeague

Ukoliko neko želi da vežba sa svojim timom, to možete uraditi već sada u nedeljnim kupovima na http://play.eslgaming.com/rainbowsix