Septembar je mesec prvog slova… ali takođe i mesec za Nintendo Direct. Ajde da vas ne davim, ovo je jedan od lošijih direct-ova. Osim par najave za koje većina ne mari, dobili smo samo više informacija o igrama za koje već znamo da izlaze kao i dva šamara od Nintenda. No, hajmo redom da vidimo šta je bilo od najava.

Splatoon 3 DLC – Side Order (drugi deo)

 

Počinjemo s nečim što smo znali da izlazi. Splatoon 3 DLC Side Order nam donosi kulu gde se penjemo do vrha i na svakom spratu ubijamo horde neprijatelja. Kako se penjemo dobijamo power-up-ove i da. Navodno ima neka priča ali jasno je da je ovde u pitanju Roguelite single-player mod. Iskreno, uopšte ne deluje loše. Ako ste već vlasnik Splatoon 3 ekspanzije, ovaj drugi DLC dobijate besplatno sledeće godine na proloće.

Mario vs. Donkey Kong

 

Prva Mario vs. Donkey Kong igra je izašla za GameBoy Advance. U pitanju je Puzzle platforma gde idete po nivoima i pokušavate da sredite Puzzle igra, ovo je originalno izaslo za GameBoy Advance i imalo par nastavaka na Nintendo DS-u igre. Donkey Kong je ukrao sve Mario igračke i Mario mora da ga zaustavi. Cilj je da prelazite nivoe tako što sređujete neprijatelje, aktivirate izume i skupljate ključeve. U ovom remake-u imate čak i localni co-op za dva igrača. Kako god okrenemo, ovaj naslov mi ne deluje da vredi za punu cenu, ali znajući Nintendo… Igra izlazi 16 Februara, 2024.

Prince of Persia – The Lost Crown

 

Jao, bežite mi s očiju Ubisoft! Gde je Sands of Time Remake???? Uglavnom, već smo znali da i ovo izlazi ali eto Ubisoft nas podseća da, umesto Sands of Time, dobijamo ovu 2D igru o Princu. Mislim, šta da vam kažem, igra deluje ok, možda čak i zabavno ali ja (kao i mnogi drugi) samo hoćemo već jednom taj remake Sands of Time a Ubisoft se pravi lud. Kad smo već kod toga, gde je Beyond Good and Evil 2? The Lost Crown izlazi Januara 18. 2024.

Horizon Chase 2

 

E, evo nešto lepo! Horizon Chase je bilo super arkadno iskustvo a ovaj nastavak samo… pa… nastavlja, popularne arkadne trke. Igrajte sami, u lokal co-op-u ili online. Super stvar a najlepše od svega je što je već dostupna. Da, možete je odmah skinuti sa eShopa, idite proverite!

Super Crazy Rhythm Castle

 

Konami nam daje kolekciju ritmičkih mini igara. Igrajte sami, u lokalnom co-op-u ili online i zajedno prelazite mini igre. Što se tiče muzike, Konami je stavio pesme iz svojih igara, znači Contra, Castlevania, MGS, itd. Igru možete preorderovati danas a oficijalno izlazi 14. Novembra 2023.

SPYxANYA: Operation Memories

 

Ako volite Anime, šanse su da ste čuli za SPYxFAMILY. Ova Anime prati tročlanu porodicu gde je otac špijun, majka plaćeni ubica i ćerka koja čita misli. Vi igrate kao ćerka Anya i vaš zadatak je da napravite dnevnik pun slika za domaći. Preko dana idete u školu a preko vikenda možete sa porodicom na izlete. Nekako je brzo prošao trailer. Čak i da ne bude dobra igra, preporučujem da odgledate Anime, jer je stvarno zabavno ili blesavo. Igra izlazi sledeće godine.

Super Mario RPG

 

I za ovo smo znali. Pokazali su malo više o ovom remakeu.Od novih stvari, imaćemo specijalne joined napade koji se menjaju u zavisnosti ko vam je u grupi. Jedva čekam da ovo izađe Novembra 17, 2023.

Another Code – Recollection/Two Memories

 

Ovo je remake igre koja je izašla za Nintendo DS kao i nastavak. U pitanju su dve 3D exploation puzzle igre gde igrate kao mlada devojka koja pokušava da otkrije gde joj je otac. Rešavajte zanimljive puzle i uživajte u pričio. Ova Recollection edicija uključuje originalni deo, kao i nastavak Two Memories. Igra izlazi 19. Januara 2024.

Princess Peach Showtime

 

Ok, i za ovo smo, tehnički, znali ali nismo imali datum izlaska niti oficijalni naslov. I bilo je već vreme da princeza Peach dobije još neku igru. Naša omiljena ružičasta princeza jedan dan ode u pozorište kad se pojavi zlikovac iz Balaan Wonderland-a i napravi haos. Uz pomoć čarobne trake za kosu i novih kostima, princeza Peach treba da spase pozorište. Imamo kostime kao što su Detektiv Peach, Kuvarica Peach, Kung Fu Peach, Mačevalac Peach i još svašta. Kad je bila tako Badass u filmu, red je da bude malo badass i u igrama. Vrlo sam uzbuđen da vidim šta će biti od ove igre kad bude izašla 22. Marta 2024.

Sage Emerald Beyond

 

Ovaj JRPG malo podseća na Octopath Traveler ili LiveALive po gameplay-u. Imamo nekoliko heroja, svaki ima svoju priču, i kako ih prelazite, susrećete se sa drugim likovima. Izgleda interesantno. Igra izlazi sledeće godine.

Tomb Raider 1,2 i 3 Remastered

 

Originalne Tomb Raider igre su meni lično izuzetno drage. U ovoj remaster kolekciji dobijamo pve tri igra koje su proslavile Laru Croft. Grafika je malo ulepšana, ali je gameplay ostao netaknut. Verovatno su komande malo unapredili da ne budu toliko krute (što meni nikada nije smetalo ali verujem da će novim igračima). Nadam se da će i ostale Tomb Raider igre dobiti isti ovakav tretman. Ova Remastered kolekcija izlazi 14. Februara 2024.
Originalne igre , poboljšana grafika, Februar 14, 2024

Detective Pikachu Returns

 

Da, i za ovo smo znali. Da, znali smo i kad izlazi. Rekli su nam u prošlom directu. Ali eto, ako već niste znali, Detective Pikachu Returns, i dalje izlazi 6. Oktobra 2023. Rešavajte misterije sa Pikachu-om koji priča i koristite druge pokemone kako biste prešli razne prepreke. Super deluje igra… ali… dajte nešto novo na ovom directu!

Trombone Champ

 

Šta je ovo, sunce ti j***m?! Koji to development tim želi da nas podseti horora koji je bio Wii Music? Ne samo što igra koristi motion kontrole, koje verovatno neće raditi, i avatare koje liče na Mii-jeve, celo iskustvo izgleda kao jeftini asset flip sa Steam-a. Molim vas Nintendo, nemojte ovakve stvari stavljati u Direct. E pa,ako hoćete da se podsetite jednog vrlo razočaravajućeg iskustva sa Nintendo Wii-ja, evo vam ova igra. Već je dostupna na eShop-u.

Battle Crush

 

Battle Crush je nova 10v10 battle royale brawler igra koja dosta liči na Mobu kao što su Leagu of Legends ili Dota2. Grafika izgleda lepo i ima tu izometričnu perspektivu. Samo vreme će nam reći koliko će dugo ovo trajati. Biće Beta test u Oktobru ove godine.

Wartales

 

U pitanju je taktična potezna RPG igra koja dosta podseća na nešto kao Divinity Original Sin. Možete igrati sami ili sa još 3 igrača online. Igra je zapravo već izašla danas na eShop-u tako da je možete odmah probati.

Contra Operation Galuga

 

Još jedna Konami igra? Izgleda da im ne ide više sa Pachinko mašinama pa se vraćaju korenima? Uglavnom, ovo izgleda super. 2D pucačina, co-op za dva igrača, sve je tu. Contra Operation Galuga izlazi sledeće godine.

Unicorn Overlord

 

Atlus i Vanillaware nam donosi zanimljivi taktički RPG koji podseća malo na Octopath Traveler a malo i na Fire Emblem. Vrlo unikatna grafika koja je mix pikselizovane grafike i 2D animacije. Unicorn Overlord izlazi 8. Marta 2024.

Luigi’s Mansion 2 HD

 

Joj, i za ovo smo znali. Luigi’s Mansion 2 nam dolazi na Nintendo Switch i još uvek ne znamo tačan datum. Doduše, znamo da će multiplayer mode biti dostupan i u ovoj HD verziji. Igra izlazi na leto 2024

Nintendo Muzej

 

Nintendo otvara muzej. Muzej će sadržati mnoge proizvode ili prototipe iz Nintendove istorije. Ako živite u Japanu, možete ga posetiti. Ako ne živite ili ne planirate da idete u Japan… pa ne znam šta da vam kažem onda. Izgradnja treba da bude gotova u Martu 2024.

Nove Amiibo figure

 

Skupljate još uvek Amiibo figure? Od Novembra 3. Na raspolaganju su vam Zelda i Ganondorf (Tears of the Kingdom), od Januara 19. 2024, a uskoro dobijamo i Soru (Kingdom Hearts). Kad Sora Amiibo bude izašao, to će značiti da je svaki borac iz Super Smash Bros. Ultimate dobio Amiibo-a.

F-Zero 99

 

JAO, KOJI ŠAMAR! F-Zero fanovi već decenijama čekaju za neki nastavak na voljene svemirske trka a Nintendo nije reagovao. I šta se desi? Kažu lepo, prvi F-Zero je izašao za SNES, tad i tad, i sada je vreme za… BATTLE ROYALE. O DA! To je to što smo hteli, jel da? F-Zero 99, baš kao i Tetris 99, Pac-man 99 i onaj nesrećni Mario 99, je Nintendov Battle Royale gde se trkate sa 99 drugih igrača da prvi stignete do cilja. Dajte nam novi F-zero Nintendo! I oladite više sa tim 99 Battle Royale igrama. Kao i uvek, morate imati Nintendo Switch Online pretplatu da biste igrali ovu igru. Već je izašla.

Bandle Tale: A League of Legends Story

 

Riot neće stati dok ne napravi indi igru od svakog svog karaktera. Bandle Tale je pikselizovani life simulator gde skupljate resurse, pravit stvari, pecati i istražujete svet oko vas. Igra stvarno lepo izgleda. Bandle Tale izlazi sledeće godine.

Song of Nunu

 

Još jedna igra iz League of Legends sveta. Song of Nunu je platforma sa dosta puzzle elemenata. Za razliku od Bandle Tale, Song of Nunu će biti 3D igra. Song of Nunu izlazi 1. Novembra 2023.

Wario Ware: Move It!

 

Oh, vidi! Još jedna igra koja je najavljena u prošlom Direct-u! Ali moram da priznam, iako nije nova najava, novi Wario Were izgleda super. Moja omiljena Wario Were igra je bila za Nintendo Wii, i mislim da se ovaj nastavak baš na tu verziju ugledava. Igrajte brze mikro-igre koristeći joycon-ove uključujući i infra-crvenu kameru na desnom joy-conu. Ako imate puno prijatelja koji vole da se okupljaju kod vas, ovo vam je fantastična zabava. Wario Were: Move It! Izlazi 3. Novembra, 2023.

Eiyuden Chronicles: Hundred Heroes

 

Još jedna JRPG igra. Osim jednostavne grafike, Eiyuden Chronicles deluje kao jedna vrlo bogata igra u kojoj će te moći da kontrolišete mnogo heroja, da unapređujete glavnu bazu i naravno da se borite protiv svega i svačega. Eiyuden Chronicles: Hundred Heroes izlazi
23. Aprila 2024.

Eastward DLC Octopia

 

Ako niste igrali Eastward, možda je sad vreme. Ja nisam igrao ali nisam čuo ni jednu lošu reč o toj igri. Eastward Octopia je DLC koji igru pretvara u Cozy Life simulator. Deluje slatko ali ni nalik kao originalna igra. Pitam se kako će fanovi reagovati na ovaj dodatak?
Eastward Octopia izlazi za praznike 2023.

Wargrove 2

 

Wargrove 1 je bila odlična taktička RPG igra koja je dosta podsećala na Advance Wars i Fire Emblem igre. Wargrove 2 nastavlja sve ono što je bilo dobro u prvoj i unapređuje formulu. Osim glavne kampanje, tu su i online borbe. Wargrove 2 izlazi 5. Oktobra 2023.

Dave the Diver

 

Aha, evo ga i Dave. Nakon što je izašao pre nekoliko meseci na Steam-u, svi su se pitali kad će izaći Nintendo Switch verzija. E pa, evo je! 26. Oktobra, 2023 zaronite sa Dave-om u plavu rupu i nahvatajte se riba za Sushi restoran. Takođe se sprijateljite sa sirenama, brinite se o farmi, skupljajte fotografije i još 100 drugih stvari dok vas igra ne preoptereti sa obavezama…

Mario Kart 8 DLC – Final Wave

 

I eto, dođosmo i do poslednjeg DLC talasa za Mario Kart 8. Osim 4 nove staze dobijamo i nove likove, a to su: Diddy Kong, Funky Kong, Pauline i Peachette (gde je Bowsette?). Ovaj poslednji talas DLC-eva izlazi na praznike 2023.

Among Us – The Fungle

 

Among Us dobija novu mapu sa novim zadacima i novim mini igrama. Ako volite Among Us, eto vam nešto da malo osveži igru. Nova mapa izlazi u Oktobar.

Paper Mario The Thousand Year Door Remaster

 

I za sam kraj, Nintendo je ostavio Remaster verziju voljene GameCube igre. U pitanju je Paper Mario The Thousand Year Door, verovatno najbolja Paper Mario igra. S obzirom kakve su bile Paper Mario igre u skorije vreme, siguran sam da će fanovima prijate da se prisete ovih dobrih starih igara. Iskreno, ne znam ni šta ovaj remaster može toliko da unapredi jer originalna igra još uvek izgleda dobro. U svakom slučaju, radujem se ovom remasteru i jedva čekam da izađe 2024.

I to bi bilo to. Iskreno, i nije neki direct. Jako je boleo onaj F-Zero 99 a ni onaj Trombone Champ nije pomogao. Osim toga, za većinu najava smo već znali a ovo što nismo znali je bilo tanko. Nadajmo se da će sledeći Direct biti malo uzbudljiviji.