Evo iznenadne vesti za fanove RTS žanra. Stara dobra Sudden Strike franšiza će sledeće godine dobiti svoj 4. deo od strane novo-oformljenog studija Kite Games koji se sastoji od mnogih veterana industrije video igara! Prateći tradiciju koju su započela prva 3 dela, nova igra će ponuditi dosta materijala za igranje pokrivši sva moguća očekivanja koje igrači mogu imati.  Najveća novina su heroji na terenu, a među tim komadantima će se naći imena kao  što su general George Patton i Bernard Montgomery. Naravno, za uspeh u bitkama će biti potrebno više od komadanata. Sudden Strike 4 će igrača tražiti da iskoriste realistične taktike kao što su napad na slabe tačke tenkova, okupacija građevina sa pešadijom, okruženje neprijatelja pomoću bržih jedinicama, ili pozivanje vazdušnih napada kada su vam oni najpotrebniji.

Najbitnije stavke koje će biti prisutne u igri:

  • Realistično istorijsko okruženje i adaptacije bitaka koje su se stvarno desile.
  • Potpuno novi 3D engine koji prikazuje prelepo realizovane predele, jedinice i širok spektar specijalnih vizuelnih efekata.
  • Dugačka SP kampanja sa 3 odvojene sekcije, preko 20 misija specijalno napravljenih da testiraju taktičko razmišljanje.
  • Devet komadanata heroja koji utiču na rad i mogućnosti vaših armija.
  • Direktno upravljanje sa preko 100 vrsta vojnih jedinica.
  • Optimizovana multiplayer sekcija sa podrškom do 8 igrača.
  • Skirmish mod za vežbanje online okršaja protiv AI armija.
  • Podrška za modove u PC verziji igre.

Sudden Strike 4 stiže u prodaju tokom proleća sledeće godine, a pored PC-a, Linuxa i Mac-a igra će takođe izaći i na PlayStation 4 konzoli. Za sada nije poznato kakav će sistem upravljanja imati ta konzolna verzija igre (PS4 podržava tastaturu i miša, ali moguće ih je koristiti samo u OS-u i par MMORPG igara). Oni koji naruče Sudden Strike 4 pre njenog izlaska će dobiti ekskluzivnu skirmish mapu “The Battle for Kursk“, digitalni album sa muzikom iz igre i digitalni knjigu sa ilustracijama iz igre.