Dosao je taj dan Mojang je konacno odlučio da izbaci Minecraft 1.9 nakon silnih snapshotova prošle godine. Ipak nije sve tako svetlo kao što izgleda. U suštini 1.9 se znatno promenio u odnosu na 1.8 verziju što je i bilo za očekivati, ubačena je opcija korišćenja obe ruke, dual wield, sto je najvažnija promena, pored toga dodato je nekoliko novih blokova i predmeta. Drugi najveći dodatak jeste štit koji je izgledao kao prava inovacija ali ustvari predstavlja veliko razočarenje za sada, nadamo se da će na mehanici istog raditi još u narednim 1.9 verzijama.

U snapshotovima smo mogli da vidimo i da se PvP promenio, što je takođe loše. Dodato je da ako sa mačem kliknete da udarite morate čekati 2 sekunde da možete ponovo, a ako sa sekirom (sada inače 60% sporijom) udarite nekog sa štitom taj kog ste udarili neće moći da koristi štit 20 sekundi. Promenjene su animacije itema u hot baru kod luka i strele što nam se sviđa a kad smo kod strela dodate su potion strele koje imaju efekat kao potion koji se za njih veže. kombinacija ima čak 14 i to je veoma dobar dodatak za PvP.

MC1.9 stele

Promenjen je zvuk kod raznih itema kao i kod lave, vode i ostalog. Što se tice armora njihov durability je smanjen za 5% sto je očajno, jer će se dosta brže trošiti. Nova mehanika jesu krila sa kojima možete leteti što je stvarno cool ali za sada ima dosta bagova ako sa njima upadnete u vodu. Za ljubitelje preživljavanja dodato je dosta stvari kao igloo koje kada pronađete nalazi se chest koji vam daje razne korisne iteme za dalje preživljavanje slično kao što se u Endu se pored novih gradova nalazi i brod u kojem se mogu pronaći chestovi koji (možda) kriju već spomenuta krila!

MC 1.9 The End Ship

Kraftovanje je promenjeno malo, recimo recept za kraftovanje čamca je promenjen, a od novih itema najbitniji su zmajeva glava, purpur blok iz End gradova, zmajev vrisak i churus flower.

Šta sada reći za Minecraft 1.9 u celini, ako ste singleplayer tip i ljubitelji preživljavanja definitivno vredi probati ali ako ste fanovi multiplayera pre svega PvP-a i mini igara, onda ovaj update makar za sada i nije za vas. Za detaljan spisak svih promena pogledajte official sajt ili za još više detalja sledeći link.