Kada je krajem prošle godine Sony javio da će preskočiti ne samo PlayStation Experience 2018 već i kompletni E3 2019 sajam, mnogi su se zapitali na koji način će PlayStation divizija održati kontakte sa milionima fanova širom sveta i najaviti nove igre, saradnje sa svetskim razvojnim timovima i novim konzolnim servisima na kojima redovno rade. Posle dugačke pauze u kojoj je PlayStation divizija ćutala, najzad je došlo vreme za nešto novo.

State of Play je nova online informativna platforma koju će PlayStation divizija koristiti da informiše svoje fanove i svetske novinare o novinama koje spremaju, sa uživim prenosom na nekoliko najvećih streaming servisa na Internetu. Sudeći po prvoj najavi, premijerni šou će u sebi imati najave novih igara, nove gameplay poglede na ranije najavljene igre kao i predstavljanje planova za nekoliko sledećih meseci u 2019. godini. Što se tiče fomata same prezentacije, ostaje nam da sačekamo i vidimo da li će PlayStation zasnovati ovaj šou na gomili individualnih vesti kao što su one predstavljene u sada već veoma popularnim Nintendo Direct prezentacijama, ili će možda biti i dužih intervjua sa developerima kao što se to redovno dešava u Microsoftov-om Inside Xbox-u.

Premijerna epizoda State of Play-a će biti emitovana u ponedeljak u 22h po našem vremenu, a moći ćete je pratiti uživo na sledećim sajtovima – Twitch, YouTube, Facebook i Twitter, ili pogledati snimak cele prezentacije kasnije kada ona postane dostupna na YouTube-u.