Internetom ovih dana kruže glasine o novom ambicioznom Final Fantasy projektu koji Square Enix sprema da predstavi javnosti za svega par nedelja tokom ovogodišnjeg digitalnog E3 2021 eventa.

Umesto razvoja unutar samog Square Enixa, ovaj naslov će biti proizveden u prostorijama legendarnog studija Team Ninja koji nas je u zadnjih par godina oduševio sa svojim akcionim souls-like igrama Nioh i Nioh 2. Uz pomoć tima koji je radio na borilačkom naslovu Dissidia Final Fantasy NT, Team Ninja će napraviti akcionu RPG igru smeštenu ni manje ni više nego u univerzum prve Final Fantasy igre koja je pokrenula ovu franšizu pre skoro 35 godina!

Noseći ime Final Fantasy Origin, ovaj naslov će pokušati da spoji souls-like RPG akciju sa malo jednostavnijim gameplay-om koji će se dopasti širokim narodnim masma (ovako nešto je najbolje uradio Star Wars Jedi: Fallen Order). Igra se pravi ekskluzivno za PlayStation 5 konzolu (uz opciju za PC port u narednim godinama), i već ovog leta bi trebala da dobije prvi javni alfa demo kojeg će developeri iskoristiti da uglancaju gameplay balans pre premijere pune verzije igre.

Prve konkretne detalje o ovom zanimljivom Final Fantasy spin-off naslovu bi trebali dobiti tokom ovogodišnjeg E3 2021 sajma koji počinje 12. juna.