PlayStation Productions je pre par godina započeo dugačak proces biranja popularnih gaming franšiza koje bi mogle biti adaptirane u medijume filmova i TV serija, sa željom da sačuva mnoge elemente koji su ih učinili popularnim kod PlayStation igrača.

Njihovi prvi potezi su bili fokus na nove popularne franšize kao što su Uncharted (film sa Tom Hollandom je snimljen i priprema se za premijeru sledeće godine!), The Last of Us (ambiciozna HBO TV serija je već počela sa snimanjem!) i Ghost of Tsushima (odabran je režiser i projekat se bliži početku snimanja). Ali u grupi od 10 aktivnih projekata se našla i jedna starija franšiza koja je pre par decenija oko sebe okupila milione igrača.

Twisted Metal TV serija će pokušati da u polusatnom epizodnom formatu prenese na ekrane post-apokaliptični svet prepun krvoločnih ratnika na točkovima koji će učiniti sve moguće da uklone svoju konkurenciju. Glavnu ulogu u seriji će glumeti avendžer Anthony Mackie (Marvelov superheroj Falcon i od nedavno novi Kapetan Amerika) koji će u seriji dobiti zadatak da preveze vredan paket preko pustare u kojoj vladaju bande, motorizovani lovci na glave i legendarni krvoločni klovn koji vozi kamion za sladolede.

Ova ambiciozna TV serija je i dalje u procesu preprodukcije i tim iz PlayStation Productions-a pokušava da joj nađe dom kod nekih od velikih distributera zabavnog TV programa.