Metal Gear Rising: Revengance nas je oduvao sa nogu odmah po svojoj premijeri 2013. godine, uspevši da fanovima Hideo Kojima igara da nenormalni miks akcije, konekcija sa MGS univerzumom, over-the-top obrta u scenariju, fantastične muzike, i (standardno za Kojimu) zdrave doze proročanstva o budućnosti koja samo što nije stigla do nas. Smešten u doba odmah posle igre MGS4: Guns of the Patriots, ovaj anslov obrađuje teme institucija ratovanja, tehnologija koje čine raz neizbežnim, odrastanja u raznim uslovima, dilemu da li bezumni ubica može biti heroj koji traži oproštaj, političkog verovanja u slobodno razovanje i vladavinu jačih, i mnogih drugih tema, ova igra svake godine postaje sve bliža našem burnom okruženju.

Prevedena sa japanskog pod veštim rukom kompanije 8-4 čiji su prevodioci jako uspešno adaptirali igru za zapadno tržište, dodavši mnoge rečenice koje su od ove igre napravile kultni hit koji generiše beskrajni niz zabavnih meme-ova. U zadnjih par nedelja igra je postala meta mnogih popularnih streamera, što je uzdiglo igru iz zaborava i dalo joj neverovatni boost od preko 1000 posto i broj igrača koji je jedino manji od post-launch perioda kada je igra tek stigla kod nas.

Ako ste propustili ovaj odličan akcioni naslov Platinum Games-a, sada je najbolje vreme da se podsetite ovog kultnog hita koji je sve ove godine oko sebe održao pravu armiju fanova koji i dan danas željno čekaju bilo kakvu vest o nekom nastavku! Zbog svoje relativne starosti, Metal Gear Rising: Revengance je danas dostupan na Steamu i novim Xbox konzolama. Nove PlayStation konzole nažalost ne može da reprodukuju ovaj naslov koji nikada nije dobio port posle izlaska na vremešnoj PS3 konzoli.