Jedna od najboljih nextgen eksluziva koje su izašli ove godine je svakako Returnal, frenetični akcioni platformer koji je uspeo na jedinstven način da sklopi najbolje elemente novih Doom igara, arkadnih bullet hell naslova, i upečatljive horor priče.

Dajući zadatak igračima da se probiju kroz nemilosrdna okruženja planete Atropos u kojoj se non stop bude posle svake smrti je mnoge igrači i gaming mediji su brzo shvatili da ovaj roguelike naslov ne oprašta. Igra daje šansu da se unlock-uju samo poneka olakšanja, ostavljajuči na igračima zadatak da napreduju samo učenjem kako da se bolje bore, kreću i koriste iteme pronađene na terenu. Jedan od načina na koji je igra dizala tenziju i osećaj težine je i totalni nedostatak snimanja pozicije! Returnal je podržavao samo pauziranje, bilo da je konzola upaljena ili ugašena pomoću Rest Moda. U slučaju da igra crashuje, OS konzole se update-uje, ili igrač pusti neku drugu igru, trenutna pozicija unutar Returnal run-a se gubila.  Ali i tome je došao kraj.

Novi Returnal patch je dodao opciju za pravljenje jednog privremenog “Syspend Cycle” savegame-a, sa kojim igrač može da snimi trenutnu poziciju i ugasi igru. Pri paljenju igre, ovaj savegame će se učitati i potom obrisati. Isti patch je ubacio u igru podršku za Photo Mode.

Ako je nedostatak savegame-a bio razlog zašto ste odlagali kretanje igranja ovog nesvakidašnje dobro realizovanog akcionog PlayStation 5 naslova, sada možete da se posvetite spašavanju astronautkinje Selene.