Fanovi igre Resident Evil Village će krajem oktobra moći da se vrate u njihov omiljeni vampirski dvorac i iskuse tri značajna poboljšanja koja su spremili developeri iz  Capcom-a.

Prvi je punokrvna ekspanzija pod imenom Shadows of Rose, smeštena u istim zonama igre koje je istraživao njen otac Ethan Winters ali sa novim izazovima, zagonetkama i protivnicima. Mercenary mod je proširen arkadnim modom “Additional Orders” sa još tri igriva karaktera – Chris Redfield, Karl Heisenberg i Lady Dimitrescu!  I na kraju, cela kampanja igre Residente Evil Village će moći da se odigra sa kamerom iz trećeg lica, slično gameplay-u koji je bio viđen u remasterima igara Resident Evil 2 i 3!

A kao što smo i ranije najavili, RE8 će moći i da se u potpunosti odigra u VR okruženju kada PlayStation VR2 sistem stigne u prodaju sledeće godine.

Premium DLC paket Winter’s Expansion i novi paket igre Resident Evil Village Gold Edition će stići u prodaju 28. oktobra na svim platformam na koje je ova igra izašla (PC, sve PlayStation i Xbox konzole, kao i cloud streaming servis Stadia).