Posle jednomesečnog testa, Sony nas je najzad obradovao sa javnom verzijom novog update-a koji diže PS4 FW na verziju 4.50. Punu listu dodataka možete naći ovde a neke od najbitnijih stavki u ovom update-u su:

 • PS VR poboljšanja: PS VR sada podržava 3D Blu Ray diskove, rezolucija Cinematic Mode-a je poboljšana kao i rezolucija PS4 home screen-a nakon izlaska iz VR mode-a.
 • Voice chat za Remote Play: Dodat je voice chat kada se koristi Remote Play na PC-u, Mac-u ili podržanom Sony Xperia uređaju.
 • Online status sa mobilnih uređaja: Ako ste ulogovani u PlayStation App ili PS Messages na svom mobilnom telefonu, na konzoli ćete imati ikonicu telefona pored imena, pokazujući da ste ulogovani na PSN ali da niste za svojom konzolom.
 • Custom wallpaper-i i boje profila: Više niste ograničeni predefinisanim temama, svaki PS4 home screen sada može izgledati drugačije. Iz Settings->Theme->Custom možete izabrati bilo koji screenshot koji ste napravili iz neke igre i postaviti ga kao wallpaper. Ako ste izabrali svoju sliku za cover profila, PS4 će sada generisati izbor boja na osnovu te slike kako bi promenili boju u pozadini vaše stranice.
 • Unapređenje activity-a: Dodat je veći izbor stvari koje možete da delite na svom Activity Feed-u kao što su tekst, schreenshot-ovi i ID-evi vaših prijatelja.
 • Activity Feed privatnost: I pre i posle share-ovanja omiljenog screenshot-a ili video snimka sada možete birati kome će oni biti prikazani.
 • Prečica za Save Data: Moguće je brže doći do Save-ova pritiskanjem Options dugmeta nad selektovanom igrom. Tu sada postoji “Upload/Download Saved Data” opcija.
 • Brzo prebacivanje iz Capture Gallery u SHAREfactory: Pritiskanjem Options dugmeta nad željenim screenshot-om ili video snimkom u Capture Gallery imaćete izbor da pređete pravo u SHAREfactory i krenete sa editovanjem.
 • GIF podrška: Sada možete deliti GIF-ove napravljene u SHAREfactory-u sa svojim prijateljima preko Activity Feed-a.

A tu su i glavni razlozi zašto PS4 korisnici koji nisu bili deo bete nisu mogli da dočekaju da ovaj update zvanično izađe:

 • Podrška za eksterne hard diskove: Ako ste umorni od stalnog brisanja igara kako biste napravili mesta nove na svom internom hard disku, ovo ste dugo želeli. Konačno je dodata opcija za potpuno iskorišćavanje eksternih hard diskova: sada na njih možete da skidate i čuvate PS4 igre. Nakon povezivanja sa konzolom eksterni hard disk će biti vidljiv u “USB Storage Devices” iz “Devices” u Setting meniju. HDD treba da bude 3.0 i veličine između 250GB i 8TB a pre korišćenja je neophodno formatirati ga. Postaće default-na download lokacija dokle god je ubačen a iz “Storage” sekcije u Settings moguće je ponovo izabrati interni PS4 HDD. Takođe, omogućeno je prebacivanje sadržaja kao što su igre ili aplikacije sa internog na eksterni hard disk biranjem “Applications” u “Storage”, pritiskanjem “Options” dugmeta i biranjem “Move to Extended Storage”.
 • Boost mode (samo za PS4 Pro korisnike): Mali broj PS4 igara koje su izašle pre PS4 Pro-a je dobilo update kako bi iskoristile mogućnosti jače konzole. Za sve ostale starije igre, sada je tu Boost mode. Nakon uključivanja u Settings->System, igre koje su imali probleme sa frame rate-om sada mogu da rade bolje a i da imaju kraća učitavanja. Nema ništa od skoka sa 30fps-a na običnom PS4 na 60fps-a na Pro-u ali stabilniji fps daje određeno unapređenje u situacijama sa kojim PS4 nije mogao lako da se izbori. Konkretne prednosti zavise od igre do igre a retke mogu imati i negativni efekat zbog čega je ova mogućnost opciona.

PlayStation 4 firmware 4.50 je od danas dostupan na svim teritorijama.