Najnoviji PS4 system software update 8.00 je stigao među narod, i sa sobom donosi nekoliko izmena rada OS-a kao i pripremu nekoliko servisa za dolazak najnovije PlayStation 5 konzole sledećeg meseca.

  • Party and Messages – Sekcija za upravljanje chat-a je doživela renoviranje, uključujući veći izbor pri pravljenju chat grupa. Stara opcija za brzo pravljenje privatne chat sobe je uklonjena.
  • Avatars – Ponuda bazičnih avatara je proširena sa mnogim novim dizajnovima, uključujući one vezane za igre Bloodborne, Journey, Ghost of Tsushima, God of War, The Last of Us Part II, The Last of Us Remastered, Uncharted 4: A Thief’s End i druge.
  • Upravljenje mikrofonom – Quck Meni koji se dobija dugačkim pritiskom na PS dugme sada ima novu opciju za prekid rada svih lokalnih mikrofona (gamepad slusalice, bežične slušalice ili na PS4 kameri).
  • Parental Controls – Roditeljske opcije za upravljanje dečijim accountovima je pojednostavljeno za rad i prošireno sa novim opcijama.
  • 2-Step Verification – Logovanje na PlayStation account se sada može dodatno zaštititi dvostrukim sistemom zaštite koji se oslanja ili na SMS ili Authenticator kod.
  • Remote Play App – PC i mobilni igrači će u novoj Remote Play aplikaciji videti nove opcije za konekciju sa PS5 konzolom. PS5 Remote Play će podržavati 1080p streaming i HDR sliku.

Firmware 8.00 takođe na ekran baca dodatnu sigurnosnu notifikaciju prilikom ulaska u Party Chat. Ova notifikacija objasnjava da će PS5 korisnici imati novu opciju da manuelno snime delove razgovora unutar online voice chat sesija, i da te snimke prijave za nepodobno ponašanje i pošalju PlayStation-u na razmatranje.

Više detalja o ovom firmware-u možete pročitati ovde.