Indi studio Supergiant Games je sa svoje prve dve digitalne igre Bastion i Transistor uspelo ne samo da se finansijski probije na tržištu i steknu poštovanje ljubitelja akcionih RPG video igara, već su uspeli da dobiju poštovanje medija i developera video igara koji su ih često hvalili da su oni jedni od retkih studija koji definitivno imaju solidnu šansu da sa svakim svojim novim projektom naprave igru godine. Sa njihovom trećom igrom koja je po prvi put premijerno prikazana sada na PAX East sajmu video igara, Supergiant Games je definitivo dokazao da su oni ne samo sposobni da nas i dalje oduševe sa svojom besprekornom audio-vizuelnom prezentacijom, već da i su svoljni da rizikuju sa gameplay-om i igračima ponude nešto što će ranije nisu mogli da odigraju.

Prelepa igra Pyre je smeštena u uništenom fantazijskom svetu gde drevni artefakti i magija i dalje vladaju, ali život u ovom svetu definitivno nije lak. Igrači će u ovom svetu voditi tim od 3 lika, razvijati njhove sposobnosti, i upravljati ih tokom bitaka koje definitivno više liče na neki moderni esport nego tradicionalni RPG okršaj. Naime, bitke protiv raznoraznih fantasy bića će se odvijati na svojevrsnom sportskom terenu gde će svaki tim čuvati svoju bazu, i pokušavati da ugrabe magični kamen u sredini terena i dobaciti ga do nepriljateljske baze. Mnoge magične čarolije i sposobnosti svih likova na terenu će dovesti do drastčnih varijacija u tempu mečeva, a između mečeva će igrači moći istražiti prelepe lokacije koristeći fenomenalno iskorišćeni point & click sistem.

Iako opis igre zvuči ludo, prve impresije sa PAX East-a su veoma pozitivne, a audio-vizuelni udar koji Pyre pruža će definitivno naterati mnoge da daju šansu ovoj igri bez obzira na finalne opisi igre kada ona stigne u prodaju.

Pyre će stići samo na PC i PlayStation 4 sisteme tokom sledeće godine.