Na stranicama EmuGlx-a smo vam tokom prethodnim godina nekoliko puta spomenuli da legendarni reziser i dizajner video igara Warren Spector (Ultima Underworld, System Shock, Thief: The Dark Project, Deus Ex) vredno radi ne samo na projektu remasterizovanja prve System Shock igre, već i punokrvnom nastavku koji će nas ponovo sukobiti sa jednim od najpoznatijih protivnika u istoriji video igara – zlim AI-om SHODAN. System Shock 3 će naravno opet biti u “immersive sim” žanru, dajući igračima veliku slobodu pri istraživanju horor okruženja koji promoviše osećaj izolacije, straha i potrebe za eksperimentisanjem.

Do nedavno izdavačka prava za ovaj projekat su bila u vlasništvu tima Starbreeze, ali posle njihovih nedavnih finasijskih problema, Warren Spector i njegov tim iz softverske kuće Otherside Entertaiment su otkupili ovu franšizu i planiraju da sami izdaju System Shock 3 u prodaju bez pomoći drugih izdavača.

Prvi video snimak igre je napravljen u najnovijoj verziji Unity engine-a, i predstavlja rani izgled igre koji će dosta napredovati u budućem periodu. System Shock 3 za sada nema zvaničan datum izlaska.