Diablo II Remastered je bila igra koji su mnogi fanovi Blizzard igara čekali godinama, a za koji dan mali broj igrača će najzad moći da se uvere da li se trud novog Blizz studija Vicarious Visions isplatio.

Prvi alfa test će trajati samo jedan vikend od 9. do 12. aprila i u sebi će imati par ograničenja – biće dostupan samo singleplayer mod, tri klase (Barbarian, Amazon i Sorceress), i moći će da se igraju samo prva dva Act-a završno sa bitkom sa Duriel-om. U ovom kratkom testu Blizzard planira da istestira stabilnost igre, rad na modernim PC-ovima koji će moći da puste igru u 4K rezolucijama, i pravilan rad mnogih in-game sistema koji su ili direktno preuzeti iz originalne igre ili su blago promenjeni radi boljeg gameplay balansa.

Diablo II Remastered će stići u prodaju tokom ove godine na PC-u i svim konzolama, a svi koji žele da se prijave za rane testove ovog naslova to mogu da urade na oficijelnom sajtu igre. Broj igrača koji će tokom ove nedelje biti pozvan na aprilski Alpha test nije poznat.