Kada je na ovogodišnjem E3 sajmu svetom odjeknula vest da je Square Enix uspeo da u totalnoj tajnosti započne rad na izgradnji remejka jedne od najpopularnijih video igara ikada napravljenih, niko nije očekivao da ćemo samo par meseci kasnije dobiti prvi pogled na izgled same igre i njenovog totalno novog borbenog sistema. Sada kada imamo bolji uvid u stanje Final Fantasy VII Remake-a, vođe ovog projekta (Yoshinori Kitase i Tetsuya Nomura) su se obratile Japanskim novinarima i dali nam još više podataka o ovoj igri.

Najveća vest iz ovih intervjua je da ovaj projekat nije primarno smešten unutar kancelarija samog Square Enixa. Ne, najveći deo rada na ovoj igri koju poreće popularni Unreal Engine 4 će biti urađen od strane pozatog Japanskog tima CyberConnect 2 (.hack, Naruto Ultimate Ninja), dok će Square biti odgovoran da nadgleda ceo posao i upravlja sa pravcem projekta, scenarija igre, vizuelnih odluka i sl. Kitase i Nomura će definitivno biti dosta posvećeni ovoj igri, a o tome najbolje govori činjenica da iako je ispred njih projekat koji traži da se napravi ogromni svet i stotine lokacija sa fantastičnim nivoom detalja (koje su ranije bile brzo nacrtane sa jednostavnim 2D alatkama i renderovane u 320×240 rezoluciji), ovaj tim ne planira da iz igre iseče bilo šta značajno. Štaviše, najavili su da žele da nadograde staru igru sa novim contentom.

FF7 Remake CDsPosledica odluke da FFVII Rimejk dobije toliko detaljan tretman prerade na NextGen hardver je da ova igra jednostavno ne može stati u jedno izdanje. Od samog starta tim iz Square-a je odlučio da se ovo izdanje podeli na par delova, i da svaki deo bude odradjen da ponudi igračima dosta slobode da se totalno udube u svet FFVII. Cepanje igre na više delova je odmah podelilo fanove originala na dva kampa – one koji ne žele da kupuju odvojene delove jedne te iste igre, i one koji se raduju da će igra sada biti em detaljnija em će stići u prodaju brže.

Nije poznato kada će Final Fantasy VII Remake-a biti objavljen i koliko će priče iz stare igre biti prisutno u prvom delu rimejka, ali nadamo se ćemo već u narednim mesecima dobiti još detalja o ovoj igri koju zajedno sa milionima fanova čekamo skoro 20 godina!