Davne 1991. godine, par programera iz studija koji će kasnije postati poznat pod imenom DICE (i svojom mega-popularnom franšizom Battlefield) su krenuli da prave svoju karijeru sa Amiga projektima. Jedna od tih igara je bio projekat “Hardcore“, igra koja je 1994. godine bila skoro završena za SEGA Mega Drive 2, ali nikada nije ugledala svetlost dana zbog iznenadne odluke izdavača Psygnosis da u jednom danu ukine budžete za trinaest Mega Drive igara. Project Hardcore, atraktivna “eurostyle” akciona metroidvanija, je ostao da skuplja prašinu više od 20 godina, iako je skoro cela igra bila napravljena i gotovo spremna za izdavanje.

Na svu sreću, originalni kreatori igre i developeri iz studija Strictly Limited Games su tek 2017. godine uspeli da se dokopaiju originalnog source koda, okupili oko sebe pomoć i od Sonija (koji je davno kupio Psygnosis) dobili dozvolu da vrate ovaj IP u život. Igra je portovana i dalje u svojoj originalnoj formi (4:3 gameplay) i prilagođena da radi savršeno na novom hardveru – preciznije PS4 i Vita konzolama.

Puna verzija igre Project Hardcore će stići u prodaju tokom sledeće godine, a u međuvremenu postoji šansa da će igra promeniti svoje ime (verovatno samo u “Hardcore”).