Pre dva meseca dobili smo informaciju kada WipEout Omega Collection izlazi, a sada imamo i prvi gameplay iz Vita naslova WipEout 2048, na PlayStationu 4.

Sa poboljšanim osvetljenjem u odnosu na original, izgleda neverovatno. Ne zaostaje za HD i Fury stazama, koje su bile na kućnoj konzoli, PlayStationu 3!

 

2048 je imao manju publiku od ostalih, s obzirom da je do sada bio dostupan samo na slabo zastupljenoj PlayStation Viti. Sigurni smo da ima dosta WipEout fanova koji iz tog razloga nisu imali priliku da ga igraju, pa će taj sadržaj u kolekciji njima biti potpuno nov.

Naravno, mi nismo propustili da odigramo jednu od najboljih Vita igara. Kao i u PS3 izdanju WipEout HD, prešli smo sve eventove na Elite težini a imamo i vrlo retke trofeje koji to dokazuju! Na većim težinama se vaši refleksi u ovim igrama sa haotičnim gameplayem, gde se u isto vreme vozi i puca, testiraju do krajnjih granica. Čak i u modu bez pucanja, nije bilo lako dogurati do zone 65 u nekom Zone Eventu. Tu je ideja sledeća: obilazite jedan krug, sve dok ne izudarate ivice staze previše puta. Dok sve vreme, brod kojim upravljate postepeno ubrzava.

Iako bismo radije dočekali potpuno novi WipEout za PS4, i podsećanje na stare sa ovom kolekcijom je vrlo dobrodošlo. Pa ako bude uspešna, nadamo se i novom izdanju. WipEout Omega Collection izlazi 6. juna.