Capcom je na svom Monster Hunter događaju potvrdio da će Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin biti dostupan igračima širom sveta za PC i Nintendo Switch platformu. Digitalni prenos je prikazao nove saputnike, frakcije i detalje iz priče.

Nakon što se prihvatite uloge Monster Ridera koji poseduje sposobnost da koristi Kinship stone kako bi oformili odnos sa čudovištima, igrači će se susresti sa Liliom i Revertom koji su predstavljeni u originalnom Monster Hunter Stories naslovu. Ovaj duo će u svojoj misiji pokušati da uhvati vašeg saputnika Razewing Ratha pre nego što razvije svoju destruktivnu moć koje je proreknuto u predskazanju Wings of Ruin. Takođe je potvrđena i grupa Huntera i Jahača koji takođe žele da uhvate Razewing Ratha za svoje sopstvene potrebe.

Igru možete preorderovati, a svako ko to učini će dobiti pristup Kamura maiden autfit  za Enu. Kao deo crossover sadržaja za Monster Hunter Rise, ukoliko linkujete vaš save fajl iz Monster Hunter Rise naslova, dobićete pristup Ryder oklopu za vašeg karaktera. Takođe, bićete u mogućnosti da dobijete i Kamura Garb oklop u Monster Hunter 2: Wings of Ruin.