Pre dve godine smo prošli kroz pravu gaming revoluciju sa lansiranjem prva tri velika VR sistema (dva na PC-u i jednom na konzoli) koja su igračima ponudila način da se zaista efektivno prebace unutar gaming svetova. PlayStation VR je od samog starta bio postavljen kao najjednostavnije rešenje da se bilo ko oproba u “AAA” VR-u bez velikih ulaganja (za razliku od PC VR sistema gde je pored skupih VR kaciga bilo potrebno uložiti dosta para u snažnu gaming konfiguraciju, PSVR je kompaktibilan sa svim PS4 konzolama i može se igrati sa DS4 gamepadom ili dva PS Move kontrolera) i da lako dođe do širokog spektra video igara koje pokrivaju sve moguće žanrove.  Posle uspešne premijere u kasnoj 2016. godini, PlayStation VR je tokom 2017. godine doživeo zapaženi uspeh gde se uz pomoć igara kao što su Resident Evil 7, Gran Turismo Sport, Superhot, RIGS, REZ i Farpoint, što je dovelo do prodaje koje je nadmašila čak i kombinovane rezultate PC VR sistema Oculus Rift i HTC Vive.

U 2018. godini PlayStation VR nastavlja da dominira. Malena borbeno-logička igra Moss je opisana od strane mnogih kao primer nezaboravne igre koja ne može biti odigrana na tradicionalnim TV-ovima, VR podrška za GTSport raste sa svakim patch-om, upravo je stigla i dugo čekana bespkatna VR podrška za legendarni Wipeout Omega Collection, a fanovi širom sveta željno čekaju da u prodaju stigne Ace Combat 7 koji će PSVR vlasnicima dati mogućnost da polete u oblake u VR-u.

Ako ste zainteresovani da proširite vaše gaming vidike sa veoma kompetentnim VR sistemom, znajte da to sada možete učiniti sa manje para. Od danas, PlayStation VR “Starter” paket koji u sebi sadrži novu verziju headseta (ugrađene slušalice i podrška za prosleđivanje HDR signala do TV-a), PS4 kameru i besplatnu igru VR Worlds će pojeftiniti sa 400€ na 300€!