Gigant gaming industrije PlayStation je svoj uspeh izgradio ne samo izdavanjem kvalitetnog hardvera, već i ekskluzivnom softverskom podrškom koja je učinila taj hardver neophodnim kod svakog zainteresovanog igrača. U zadnjih 25 godina koliko je PlayStation hardver dostupan u radnjama širom sveta, softver koji je direktno bio napravljen od strane Sony-a je u 99,9% ostajao vezan samo za njihov hardver, uz samo par anomalija koji su se pojavile u zadnjih par godina.

Ali vremena se menjaju, i vođstvo PlayStation-a je sada spremno da neke od svojih multiplayer-orijentisanih naslova i drugih naslova “koji imaju smisla” ponude i na drugim gaming platformama. Posle vesti da će Death Stranding stići na PC (što je više odluka Kojima Productions-a nego Sonija), sada su odjeknule vesti o još jednoj grupi igara koja će izaći van PS4 ekskluzivnosti. U pitanju su multiplayer akciona igra Predator: Hunting Grounds koji će sledeće godine stići i na PC, kao i sportska hit igra MLB The Show koja će stići i na kokurentske sisteme.

Šef PlayStation divizije Jim Ryan je nedavno potvrdio da će njegov tim pažljivo razmotriti status svake igre koje prave, i da će šansu za multiplatform izdanje uglavnom imati multiplayer naslovi. Znači, ne treba se nadati da će veliki singleplayer hitovi koji su proslavili PS4 ikada stići na PC (mada neke od njih i sada možete odigrati na vašem PC-u preko streaming servisa PlayStation Now).

Predator: Hunting Grounds stiže na PS4 i PC već 24. aprila 2020. godine, a MLB The Show tradicionalno stiže u prodaju tokom marta svake godine.