PlayStation 4 firmware 7.00 je pre par nedelja počeo sa beta testom novih servisa koji su uglavnom bili fokusirani na proširene mogućnosti Party komunikacije (poboljšani audio codec, povećanje broja učesnika sa 8 na 16 i još ponešto), ali sada sa najavom pune verzije ovog sistemskog patch-a smo saznali za još jednu veliku novost!

Od ove nedelje, PS4 će pored PC, Mac i iOS uređaja dobiti i punu podršku za kućni i internet Remote Play streaming do Android telefona i tableta! Nova Android aplikacija će omogućiti streaming SVIH Dualshock 4 igara na vaš Android uređaj (sa OS verzijom 5 ili novijom), a ako želite da ostvarite bežičnu konekciju sa DualShock 4 gamepadom biće vam potreban najnoviji operativni sistem Android 10.

Remote Play vam omogućava da na podržanom display-u u dometu kućnog Wi-Fi-a ili lokalne ethernet mreže prenesete real-time snimak cele konzole, dajuči vam pristup svojevrsnom “lokalnom” serveru za cloud gaming. Ako imate jak internet upload (minimum 5 mbits, poželjno duplo brži), možete čak i vaše kuće da upalite svoju konzolu i zaigrate sve vaše PS4 naslove.