Ništa ne traje večno… a pogotovo ne kod Nintenda koji je uvek rado spreman da ponovo naplati stare igre kupcima njihovih novih konzola.

Nintendo je upravo  potvrdio da će digitalne radnje za 3DS i Wii U prestati da nude kupovinu novih igara krajem marta 2023. godine.

Ovim potezom će Nintento ugasiti poslednju mogućnost igračima da direktno kupe neke od mnogih retro hitova ovog konzolnog giganta, jer ti isti naslovi sada ili nisu dostupni na Switch konzoli ili ih Nintendo rentira igračima preko svog premium pretplatničkog servisa. Da bi zakomplikovali ovaj proces još više, 3DS i WiiU korisnici će već ovog maja izgubiti mogućnost dodavanja novca na svoje eShop naloge preko kreditnih kartica, a tokom avgusta i opciju da dodaju novcana sredstva preko eShop Card vaučera.

Posle gašenja mogućnosti kupovina novih igara na eShop-u, 3DS i WiiU korisnici će i dalje tokom narednih godina moći da pristupe tim serverima da bi ponovo downloadovali igre koje su ranije kupili. Ali niko ne garantuje da će taj sistem ostati aktivan večno, time transformišući ove dve konzoleu potpuno offline sisteme koji samo mogu da učitavaju ketridže i DVD-ove.