Iako su mnogi fanovi hibridne Nintendo Switch konzole posle mnogobrojnih glasina očekivali da će oko ovogodišnjeg E3 2021 sajma Nintendo najaviti svojevrsnu Switch Pro konzolu sa jačim hardverom koji bi omogućio pokretanje ambicioznijih igara, ispeglao niske rezolucije mnogobrojnih trenutnih naslova, i ponudio mogućnost igranja (upscale-ovanih) 4K igara na novim 4K televizorima, njihove želje se nisu ispunile.

Umesto toga, Nintendo je predstavio redizajn stare Switch konzole koji samo dodaje par novijih komponenti, bez menjanja snage same konzole.

Nintendo Switch (OLED model)” je nova verzija konzole koji u nepromenjenu centralnom kućištu sa sobom donosi veći upečatljiviji OLED ekran od 7 inča, bolje zvučnike, podesivi držač za igranje na stolu i proširenu internu memoriju od 64GB. Pored toga, nova bazna stanica sada u sebi sada ima port za Ethernet kućnu mrežu.

I to je to.

Centralni Tegra X1 procesor ostaje nepromenjen, baterija će trajati jednako dugo kao i zadnja “Mariko” revizija Switch konzole, a i sami JoyCon kontroleri ostaju isti bez promene hardvera u analognim pečurkama koji su deo hardvera koji najlakše može da se pokvari i izazove “drifting” efekat prilikom igranja.

Nintendo Switch (OLED model) stiže u prodaju 8. oktobra po ceni od 350 dolara, a svi stari modeli konzole će ostati u prodaji po nepromenjenim cenama (Nintendo Switch iz 2017. za $300 i Nintendo Switch Lite iz 2019. za $200).