Pre nedelju dana, 2K Games nas je teaseovao informacija da se sprema Mafia Trilogy kompilacija igara, koja sadrži Mafia 1 Remastered, Mafia II Definitive Edition kao i Mafia III Definitive Edition. Do danas, nismo znali baš sve detalje oko ovog naslova, ali današnji reveal nam je upotpunio sliku šta možemo očekivati od ovih naslova, kada i šta sve dobijamo u Trilogiji.

Generalno gledano, Mafia Trilogy sadrži jedan pravi remaster, a to je remaster keca koji je izašao davne 2002 godine. Mafia II Remastered za konzole, po onome šta smo videli je praktično portovana PC verzija Mafia II igre koja je, pa postojala od dana izlaska, dok je Mafia III Remastered praktično malčice ispeglana verzija igre koje smo dobili pre par godina, koja čak i ovim peglanjem ne deluje da se otarasila svih problema.

Dobra stvar u svemu tome je to što vlasnici Mafia II i Mafia III igre će dobiti Definitive Edition nadogradnju besplatno, ukoliko igru poseduju na Steam platformi. U suprotnom, cela trilogija košta $60, ali ukoliko se odlučite za svaki naslov ponaosob, Mafia 1 će imati cenu od $40, Mafia 2 DE $20 koliko i Mafia 3 DE. Ukoliko pak imate dva i tri na nalogu, dobićete specijalan loyality popust za Mafia 1 Remastered igru.

Suma sumarum, ovo deluje kao odličan deal za one koji već imaju dvojku i trojku na svojim nalozima, a realno gledano, jedino kec stvarno pomera granice i poboljšava igru kako u izvođenju, tako u predstavljanju a i sadržaju. Kako smo danas saznali, Mafia 1 Remastered će imati veću mapu, više questova, više sporednih likova kao i to da će se sama priča proširiti kako bi odgovarala drugim proširenjima. Pored toga, biće ubačena nova vozila kao i motori.

Mafia 2 Definitive Edition i Mafia 3 Definitive Edition su dostupne već danas na svim platformama, dok za Mafia 1 Remastered moramo čekati kraj avgusta, preciznije 28. Avgust kako bi je zaigrali.