Iako je PlayStation 5 itekako sposoban da pusti preko 4000 naslova sa starije PS4 konzole, Konami se ipak potrudio da spreči igrače da sačuvaju deo istorije gaminga u demo projektu P.T. (Playable Teaser) koji su Hideo Kojima i Gulermo DelToro zamislili 2014. godine kao nestandardnu najavu projekta Silent Hills. Nažalost, kada je saradnja Kojime i Konamija dovela do kraha celog KojiPro tima, ovaj Japanski izdavač je otkazao Silent Hills i sa PSN-a povukao ovaj besplatni demo, koji je ostao da cirkuliše u javnosti samo preko konzola koje su uspele da na vreme skinu ovaj fenomenalno strašni demo.

Iako je zastrašujući P.T. mogao da se preko Backup i USB HDD opcije prebaci sa PS4 na PS4 Pro konzolu, nažalost to neće biti moguće na PlayStation 5. Ova nova konzola jednostavno javi korisniku da P.T. aplikacija ne može da se pokrene.

Zbog svoje male fizičke veličine i velike popularnosti, P.T. je doživeo nekoliko nezvaničnih portova u zadnjih par godina, uključujući i nedavni port unutar Doom 2 engine-a.