Dugo čekani Horizon Forbidden West se bliži svojoj premijeri, a igrači koji se razmišljaju koju verziju igre da kupe su sada dobili i jasan cenovnik na PSN-u.

Naime, ova igra će biti poslednji crossgen naslov od PlayStation-a koji će PS4 kupcima dati opciju da besplatno nadograde svoju igru na mnogo detaljniju u vizuelno spekakularniju PlayStation 5 verziju igre. A razlika u ceni je jasna – PS4 verzija košta 60 dolara/evra, a PS5 verzija košta 10 dolara/evra skuplje. Srećni vlasnici PS5 konzole sada imaju slobodnu opciju da kupe verziju igre za prošlu genereaciju hardvera, i samim time dobiju besplatnu nadogradnju za njihovu novu nextgen konzolu!

Sve buduće crossgen igre koje budu stigle iz internih PlayStation studija (kao na primer Gran Turismo 7 ovog marta i God of War: Ragnarok tasnije tokom godine) će imati jasno odvojene cene za PS4 i PS5, i neće biti opcije za besplatnu nadogradnju.

Horizon Forbidden West će stići u prodaju već krajem sledeće nedelje (18. februara), a pun opis ovog ogromnog akcionog open world RPG naslova možete očekivati na stranicama EmuGlx-a ubrzo posle premijere!