Iako su mnogi mislili da će nova kooperativna extraction shooter igra Helldivers 2 biti zabavna, malo ko je mogao predvideti da će ovaj frenetičan akcioni naslov iz Arrowhead Studios-auspeti da nadmaši rekorde PlayStation-a! Sudeći po prvim impresijama velika popularnog Helldivers 2 igre je zasluženo došla zbog dobrog sistema kretanja i pucanja, fokusa na traženje ispomoći iz orbite, jednostavnog sistema unapređenja sposobnosti, ali ponajviše zbog velikog prisustva komičnih (i apokalipičnih) situacija u kojima se igrači mogu naći dok rešetaju po bubama i robotima.

Odmah na svojoj premijeri ovaj PC i PS5 naslov je naleteo na problem previše popunjenih servera koji su bili dorađeni tokom ovog vikenda, dopustivši malo više od trećine miliona ljudi da igraju zajedno. Ali ni ovaj kapacitet očigledno nije bio dovoljan jer su se svi slobodni slotovi popunili za manje od 6 minuta! Poularnost igre je dovela i do obaranja rekorda istovremenog broja aktivnih igrača na Steam-u, gde je poslednji PlayStation rekorder God of War (73 hiljade istovremenih igrača) ostao daleko nadmašen iza 196 hiljada istovremenih Helldivers 2 igrača. Šef Arrowhead studija je takođe potvrdio da se igra u svega par dana prodala u preko 1 milion kopija.

Developeri igre su potvrdili da će im fokus rada u narednim danima svakako biti poboljšanje serverske infrastqrukture i uklanjanje bug-ova iz igre, a da će tek posle toga da se posvete dodavanju novog contenta u ovaj popularni live service naslov.