Posle nedavne premijere Halo Infinite gameplay-a, developeri iz 343 Industries-a su počeli otvorenije da pričaju o planovima ovog velikog projekta čija će singleplayer sekcija navodno biti smeštena na površinu koja je nekoliko puta veća od Halo 4 i Halo 5 kampanja spojenih zajedno.

Multiplayer deo ove franšize je naravno i dalje veoma popularan na Xbox platformi, i tu će stići i najveća promena do sada. MP će umesto da bude integralni deo Halo Infinite igre biti ponuđen svim Xbox igračima (na svim podržanim konzolama i PC-u) kao nezavisni F2P modul koji će moći da se igra neograničeno. Iako i dalje neznamo modove i mape koje će Halo Infinite multiplayer imati, developeri su potvrdili da će vlasnici Xbox Series X konzole moći igrati u opcionom high-framerate modu koji će moći dostići 120 frejmova po sekundi.

Iako mnogi televizori izdati u prethodnih par godina imaju podršku za 120fps mod u niskim rezolucijama, najnoviji modeli koji koriste HDMI 2.1 standard mogu da isporuče 120fps sliku čak i u punoj 4K rezoluciji. Sudeći po najavama nekoliko developera, ovakvi 120fps modovi će se odomaćiti na budućim konzolama i najzad ponuditi igračima da osete čari visokog framerate-a koji je odavno postao standard na PC monitorima.

Halo Infinite stiže u prodaju krajem godine zajedno sa premijerom Xbox Series X konzole, a igra će biti dostupna besplatno svim korisnicima pretplatničkog Game Pass servisa.