Posle Gran Turismo-a 6 koji je iznenada bio najavljen i izbačen za PS3 konzolu krajem 2013. godine taman kada se pažnja gamera prebacila na nextgen hardver, sada posle dve i po godine najzad možemo početi da se spremamo za dolazak nextgen nastavka. Gran Turismo Sport predstavlja totalno novi početak za Polyphony Digital. Sa ovom igrom cilj je da se napravi trkačka platforma koja će se razvijati bez prestanka, sa redovnim dolaskom novih automobilima, staza, modova igranja, takmičenjima i community izazovima. GT Sport će u svom osnovnom paketu dolaziti sa 137 automobila (svi napravljeni od nule da bi što bolje radili na PS4 hardveru), 19 lokacija (sa 27 staza za vožnju), podršku za ovale i reli vožnju, editor dekorativnih folija (livery), multiplayer sa naprednim community opcijama, veoma ambiciozni photo mode i offline kampanju koja će u sebi imati 117 event-ova.

Veliki fokus studija Polyphony Digital će naravno biti i velika svetska takmičenja (i podrška za lako učestvovanje i online praćenje istih), predvođena oficijelnim GT Academy turnirom pod direktnim pokroviteljstvom FIA organizacije. Ovi turniri će za početak pokriti takmičenja po zemljama i takmičenja brendova automobila, a pobednici će opet dobiti šansu da osvoje pravo da zaista sednu u prave automobile i oprobaju se na pravim stazama.

Gran Turismo Sport će stići u prodaju 15. novembra u USA, 16. novembra u Evropi i 18. novembra u Engleskoj, a direktor igre Kazunori Yamauchi je potvrdio da će igra od prvog dana potpuno podržavati PlayStation VR platformu. Trejler koji je danas izdat je snimljen direktno na PS4 konzoli koristeći veoma ranu verziju igre: