Toad je na Gamescomu popričao i sa Disney Interactive Studios o trećoj verziji Disney Infinity, igre koja kombinuje figurice sa tradicionalnim gameplayom, ali i nudi sandbox iskustvo kao i mnoge mini igre.

Disney: Disney Infinity ima playsetove i toy box mod. Toybox je otvoreni kreativni mod gde igrači mogu da prave šta god žele, mogu da prave građevine, pa i mini igre… kao što je recimo fudbal, mogu i da downloaduju kreacije drugih igrača takođe. Playsetovi sa druge strane nude više tradicionalni pristup igri, tu postoji priča, misije, kao i elementi iz drugih franšiza kao sto je recimo Star Wars i to ćemo upravo predstaviti danas, jer najbitnija novina u Infinity 3.0 je dodatak Star Warsa. Imaćemo tri Star Wars playseta:

– Twilight of the Republic (Koji prati priču nakon Epizode II)
– Rise Against the Empire (Prati događaje klasične trilogije)
– The Force Awakens (Playset koji će biti baziran na najnovijem Star Wars filmu)

Kada kupite starter pack dobijate playset za Twilight of Republic, dobijate Anakina Skywalker-a i Ahsoka Tano-a kao igrive likove, a kao odvojene figure možete dokupiti Obi Wan Kenobia, Yodu i Darth Maula. Džedaj likovi koji su vam raspoloživi na početku imaju mnoge složene kombo poteze, Infinity je igra namenjena svim članovima porodice tako i maloj deci, tako da smo se trudili da bude pristupačna svima, ti složeni potezi nisu neophodni ali su tu za iskusnije igrače. Sa druge strane tutoriali na početku igre smatraju da vam je ovo prva igra ikada i naučiće vas osnovama kretanja u igri i sličnom.

Mnogi poznati studiji su učestvovali u kreiranju igre uključujući studio Ninja Theory, pa je zahvaljujući njima borbena mehanika dosta složenija nego što bi ste očekivali od ovakvog naslova. Svi likovi imaju različite setove poteza i animacija, što značajno doprinosi dubini.

Sve figurice otključavaju playset mod za tog lika, kostim lika za toybox mod kao i portret koji možete iskoristiti u enterijeru toyboxa, to su sve sitni dodatni bonusi, ali suština figurice je otključavanje lika u playset modu.

EmuGlx: Sa najavom Star Wars paketa za Infinity kakva je bila reakcija fanova?

Disney: Veoma pozitivna, mislim da je dosta ljudi znalo već da ćemo dodati Star Wars pre ili kasnije. Još kada smo izdavali Infinity 2.0 fanovi su predpostavljali da ćemo dodati Marvel ili Star Wars, tada smo dodali Marvel… tako da… i pre nego što smo najavili 3.0 svi su očekivali već da će to biti Star Wars ovoga puta. Čak iako su znali, svi su i dalje bili veoma uzbuđeni zbog toga, a i ja lično. Oduvek sam bio Star Wars fan i želeo sam da radim na Star Wars igri, tako da mi je ovo ispunjenje sna na neki način. Ovo je definitivno dobra godina da se bude Star Wars fan…. Jer imamo ovakve stvari, a uskoro stiže i novi film. Inače dodaćemo i playset zasnovan na novom Pixarovom filmu Inside Out kao i nove playsetove u Marvel univerzumu nešto kasnije.

Infinity-1000x523

EmuGlx: Koliko dugo traje jedno single player iskustvo?

Disney: Ako želiš da samo protrčiš kroz playset, traju u proseku od 4 do 6 sati… ali ima tu dosta sporednih misija, izazova u kojima možeš da se takmičiš sa drugim igračima preko top lista. Ima tu likova koje treba otključati i dosta toga da se pokupi, tako da ako radite sve mnogo više vremena može da se izvuče.

EmuGlx: Čuli smo da će jedan od Star Wars likova biti dostupan samo na Sony-evim sistemima?

Disney: Da, u Sony Saga Bundle-u za PlayStation dobijate ne samo Twilight of the Republic, već Rise Against Empire sa Luke-om i Leia-om… i Boba Fettom koji je ekskluzivan u tom paketu! Ali samo dok traju praznici, nešto kasnije će biti dostupan i ostalima.

Disney: Star Wars ima mnogo fanova širom sveta tako da smo sigurni da će ovaj dodatak sigurno zainteresovati mnoge po prvi put za Disney Infinity

EmuGlx: Da kod nas u Srbiji od nedavno imamo nove distributere za Disney, i sada se planira velika ekspanzija… ovo će svakako pomoći u prodaji jer kod nas ima dosta Star Wars fanova.

Disney: Nadamo se da hoće, jedva čekamo da igra i figure napokon izađu u prodaju širom sveta, počevši od 28. avgusta… i dalje u zavisnosti od regiona do regiona.

EmuGlx: Za kraj, koja je vaša glavna prednost u odnosu na konkurentske Skylandere?

Disney: Disney ima toliko popularnih likova iz mnogih filmova serija i ostale imovine koje poseduje kao što je Marvel pa i Star Wars… Ljudima su najbitniji likovi koje znaju od ranije, i žele da igraju igre sa njima.