Pošto se franšiza Final Fantasy se u svojoj osnovi zasniva na totalno novim pričama koje imaju samo blage povezane centralne motife, ako bi ste pitali 20 ljudi koja im je omiljena FF igra, verovatno bi dobili 15 različitih odgovora. Dok su fanovi mnogih Final Fantasy igara dobili mogućnost da odigraju svoje favorite u portovanim verzijama na novijim konzolama ili PC platformi, veliki hit Final Fantasy XII je svih ovih godina jedino mogao biti odigran na vremešnom PS2 sistemu (ili preko PC emulatora).

Sve to ce se promeniti sledeće godine kada će na na PlayStation 4 konzolu stići Final Fantasy XII: The Zodiac Age. Ova verzija igre će pored unapređenih modela, animacija magija, 2D elemenata i tekstura imati i unapređen gameplay koji je zasnovan na poslednjoj verziji PS2 igre izdatoj na Japanskom tržištu sa kojom je Square Enix iskoristio sve utiske sa zapadnih teritorija. Ostale tehničke karakteristike igre su takođe poboljšanje, uključujući kraća vremena učitavanja nivoa, auto save, mogućnost korišćenja i Japanskog i Engleske sinhronizacije, bolji kvalitet zvuka i poboljšan kvalitet CGI animacija.

Osim godine, tačan datum izlaska igre nije poznat kao ni informacija da li će i kada ova verzija igre stići na PC platformu.